Alex är tillbaka i ESK!

Efter att ha tappat forwarden Niklas Rigelius till allsvenska Västerås har Enköping nu gjort klart med en ny forward. Det är den egna produkten Alexander Starck som gör comeback efter en halv säsongs frånvaro.

Enköping stärker alltså sin position som en av de elitklubbar i svensk hockey som har flest egna produkter i laguppställningen. Detta sedan man kommit överens med Alexander Starck om en comeback.

Alexander spelade med ESK i Allettan så sent som ifjol men sedan han fått ett nytt jobb valde han att sluta med hockey. Men nu gör 20-åringen alltså comeback och han finns med i bussen redan i helgens roadtrip till Umeå.

— Extra kul att vi får in en egen produkt. ”Starcken” är stor och starkt och en spelare med bra karaktär. Han har sett bra ut på träning senaste veckorna, kommenterar styrelsens sportligt ansvariga Fredrik Lindberg.

Alexander Starck lämnade moderklubben för Almtuna under sina juniorår och där blev det totalt fem matcher i Allsvenskan. Under två säsonger i ESK har han 18 poäng på 66 matcher.

Med Alexander i truppen har ESK därmed tio egna produkter i laguppställningen och då räknar vi inte de juniorer som inte har en fast plats i truppen utan bara gästar ibland. Det står sig i de nabsoluta toppen av alla lag i Hockeyettan, Allsvenskan och SHL.

Håkan Hagman


Lördag 11/12 kl 15:50: Tegs SK – ESK
Webbsändning >>

Söndag 12/12 kl 15:50: Vännäs HC – ESK
Webbsändning >>

Alexander Starck i en match under förra säsongen. Till höger Gustav Lindberg. Foto: Kent Lundqvist, Lokalsport.nu