Tisell: ”Nu är vi igång igen”

Nybro Vikings är tillbaka i spel igen efter ett kortare juluppehåll i Allettan Södra. Under mellandagarna väntar dubbelmöte med en ny bekantskap i Hanvikens SK. På tisdagskvällen väntar första mötet på bortais.

Datum: Tisdag den 28 december
Nedsläpp: 19.00
Arena: Tyresö Ishall
Livesändning: Matchen livesänds via Hanvikens livesändning!

Hemsidan tog ett snack med Huvudtränare Mikael Tisell:

Vi backar bandet till den senaste matchen där det blev seger mot Kalmar. Hur summerar du matchen?

– Det var en jämn match sett över 60 minuter. I jämna matcher där det dessutom finns derbykänslor inblandade är det oftast betydelsefullt att få det första målet. I den andra perioden klarar vi också av sju minuters boxplay på kort tid vilket laget gjorde väldigt bra. Vi kunde sedan behålla kylan och spela smart taktiskt tycker jag, vi gör även 2-0 och jobbar som ett lag över hela isen.

Det har varit en dryg veckas uppehåll, hur har julledigheten sett ut?

– Vi har fått några dagars ledighet och spelarna har kunnat slappna av och tänka på lite annat. Vi hade återsamling på annandagen och nu är vi igång igen. Det har varit nyttigt med lite vila.

Ett dubbelmöte väntar med en ny bekantskap i Hanviken. Tankar inför den första matchen på bortais?

– Det är alltid spännande med nya lag att möta. Vi har kollat några matcher med de på video men det är alltid bäst att få spela mot varandra för att se vår motståndare. Hanviken verkar vara ett lag med bra struktur och vasst powerplay.

Till sist, vad är status i truppen?

– De flesta spelarna är tillgängliga för spel, vi har någon skavank som vi får se hur det blir med. Vi tar ut den slutgiltiga truppen under matchdagen.

Lycka till och kör hårt!

– Tack så mycket!