Viktig seger för Dalen som besegrade Skövde med 3-2

Tajt seger för HC Dalen med 3-2 mot Skövde IK i den förstamatchen i ”back-to-back” mötet lagen emellan. Foto: Marcus Vilson

Första matchen i dubbelmötet mellan HC Dalen och Skövde IK ägde under onsdagskvällen rum på Smedjehov. Dalen med ett bra självförtroende efter en rad segrar innan julledigheten samtidigt som Skövde gått tungt och endast spelat in tre poäng. Högt tempo redan från start där båda lagens målvakter sattes på prov. Hemmalaget var snäppet vassare och tog rättvist ledningen genom Karl Smedberg efter sexton spelade minuter. Adam Hirsch utökade strax därefter hemmalagets ledning till 2-0 vilket blev slutresultatet efter 20 spelade minuter.

HC Dalens tryck fortsatte i den andra perioden och ma

n vann skotten med hela 15-5. Skövde drog på sig en hel del utvisningar i perioden något som skulle bli kostsamt för gästerna då Karl Smedberg gav hemmalaget ledningen med 3-0, vilket var hans andra mål i matchen. En period som gick helt i hemmalagets fördel.

Skövde kom ut starkt i den tredjeperioden och pressade Dalen vilket tillslut gav resultat då Kristoffer Söder reducerade till 3-1 med åtta minuter kvar att spela. 3-2 målet kom strax därefter men under starka protester från Dalen-båset, men domarna stod fast vid sitt beslut att målet skulle godkännas. Noterbart var att det var firma Söder, Lundmark, Blomberg som även gjorde Skövdes andra mål.  Men närmre än så kom inte gästerna och Dalen vann med 3-2.