En poäng hemma mot Surahammar

Det blev en poäng hemma mot Surahammar ikväll efter att bortalaget avgjort matchen på straffar.

Matchen var ganska öppen åt båda hållen innan Surahammar tog ledningen med 0-1 efter att Tyler Boivin brutit sig in framför mål och fått in pucken bakom Adam Matsson. Därefter fick bortalaget chansen i numerärt överläge där man hade en ribbträff, strax innan Strömsbro snappat åt sig pucken och kommit på ett två mot ett-läge men David Otter i Surakassen räddade den gången. Kvitteringen skulle dock komma. Efter en tilltrasslad situation framför Otter kunde Max Freyschuss Nordin ändå få in pucken på något vis och 1-1 var ställningen efter en period.

Den andra perioden inleddes med ett sänkt tempo i jämförelse med den första. Men efter cirka nio minuters spel pressade bortalaget på och till slut fick man in pucken bakom Adam Matsson till en 1-2-ledning. Strömsbro hade flera chanser att kvittera, bland annat med ett två mot ett-läge där Otter gjorde en fin sidledsförflyttning och ett friläge där pucken gick utanför mål. Men när Otter skulle rensa bakom målburen snappade Simon Appelquist upp pucken och passade fram till Philip Hägerström som bara skickade in kvitteringspucken. Med 22 sekunder kvar av perioden skulle även ett ledningsmål komma. Det var Stefan Söder som direkt efter en tekning passade Viktor Ehn som påpassligt stod mitt framför mål och kunde styra in pucken till 3-2.

I inledningen av den tredje perioden ökade hemmalaget på till 4-2 efter fint samarbete mellan Stefan Söder och Viktor Ehn där Ehn styrde in Söders skott. Men bortalaget kom igen och det var Tyler Boivin som hittade målet två gånger om och fullbordade sitt hattrick. Vi hade 4-4 efter full tid och matchen gick till förlängning. Trots att hemmalaget fick chansen i spel fem mot tre fick man inte hål på Otter och matchen fick tas till straffar. Där var det Jakob Forslund som blev ensam målskytt och gav Surahammar extrapoängen den här kvällen.
Nu önskar vi er ett gott nytt år så hörs och ses vi nästa år! Vi drar igång igen den 6 januari när vi gästar Forshaga IF på bortaplan.

Strömsbro IF – Surahammars IF 4-5 (1-1, 2-1, 1-2, 0-1)
Skott: 33-19 (10-6, 11-8, 8-4, 4-0, 0-1)
Utv: 6-14 (2-2, 2-4, 2-2, 0-6)

0-1 (03:52) Tyler Boivin (Mattias Eklund, Jakob Forslund)
1-1 (11:47) Max Freyschuss Nordin
1-2 (29:19) Adam Karlsson (Lukas Henze, Viktor Mattsson)
2-2 (34:14) Philip Hägerström (Simon Appelquist, Martin Naenfeldt)
3-2 (39:38) Viktor Ehn (Stefan Söder)