Förlust i den andra matchen i back-to-back mötet mot Skövde

Det blev förlust i den andra matchen i back-to-back mötet mot Skövde IK med 5-3. Foto: Marcus Vilson

Andra matchen i dubbelmötet mellan HC Dalen och Skövde IK ägde under torsdagskvällen rum på Billingehov. Dalen vann den första men det var på håret då Skövde reducerade till 3-2 och hade häng på en kvittering. Så man kunde på förhand räkna med ett revanschsuget Skövde som likasom Dalen vill avsluta året med tre poäng.

Förta perioden startade ganska avvaktande från båda lagen med ett relativt lugnt tempo om man jämför med den förra matchen. Dalen var dock snäppet hetare och man fick också i slutet av perioden chans i powerplay men kom aldrig till något farligt läge och perioden slutade mållöst.

Dalen fick åter chansen i powerplay i den andra perioden men hade det svårt att etablera något tryck. Istället var det hemmalaget som tog ledningen i just powerplay genom David Lundmark efter dryga halva perioden spelad. En hel del utvisningar gjorde att det hettade till mellan lagen. Skövde hade häng på både ett och två mål men Malm spikade igen och en relativt grinig period slutade 1-0 till hemmalaget.

Skövde fick starta den tredje perioden i numerärt överläge men lyckades inte få pucken i mål. Men strax efter Dale blev fulltaliga så vispade Jonathan Ström in en puck framför mål och gav hemmalaget ledningen till 2-0. Glädjen blev inte långvarig utan Jesper Thörnberg reducerade till 2-1. Brorsan Martin ville inte vara sämre utan sköt i powerplay in kvitteringen assisterad av brorsan Jesper och Nils Juntorp. Därefter small det till snabbt i hemmalagets favör då man inom loppet av 11 sekunder stod för två mål och gick upp till en 4-2 ledning. Dalen grävde inte ner sig utan Jesper Thörnberg reducerade strax efter till 4-3. Skövde utökade senare till 5-3 vilket blev slutresultatet.