Första förlusten i Allettan för Vikings

Nybro Vikings inkasserar Allettans första förlust under torsdagskvällen i Liljas Arena när Hanviken vinner med 0-1.

Under torsdagskvällen var det returmöte mot Hanvikens SK i Allettan Södra, denna gång på hemmais för Nybro Vikings i Liljas Arena. I den första perioden blir det en jämn tillställning med någon fördel för hemmalaget. Bortalaget checkar högt och försöker störa Nybro i uppspelsfasen men hemmalaget tar över mer och mer under perioden och skapar de bästa lägena under en period som slutar mållöst.

I den andra perioden är det bortalaget som tar tag i taktpinnen och är det bättre laget under per

ioden. Det är dock Nybro som får matchens första läge i powerplay men skapar inga större chanser. Istället är det bortalaget som tar ledningen till 0-1 när de utnyttjar sitt läge i powerplay. Det är en ganska tillknäppt period där Nybro behöver öka farten och få till ett bättre passningsspel.

I den tredje perioden tar Nybro tag i spelet mer och kämpar febrilt för att få in en kvittering genom hela perioden. Vikings är nära några gånger men ikväll är inte marginalerna på vår sida och Allettans första förlust är ett faktum.

Nybro Vikings spelar nästa omgång i Allettan Södra på onsdag den 5 januari när Skövde IK gästar Liljas Arena, nedsläpp kl. 19.00. Under nuvarande restriktioner så har vi en begränsad publikkapacitet i Liljas Arena, säkra din plats genom att köpa din biljett här!

Nybro Vikings – Hanvikens SK 0-1 (0–0, 0–1, 0-0)
Målen: 0-1 (35.12) PP1 Ludvig Georgsson (Matthias Sundberg)
Skott: 27-25 (9-6, 6-15, 12-4)
Domare: Robin Werner