Gott Väsbyavslut på hockeyåret

Väsby Hockey tog andra raka segern mot Vimmerby i en riktigt sevärd match som Väsby vann med uddamålet 4-3. Båda lagen spelade en offensiv ishockey vilket gjorde att blev en riktig en vilda västern tillställning där det smällde åt båda hållen. Väsby var dock i slutändan något vassare och lite tyngre och det gjorde att man kunde avsluta år 2021 på absolut bästa sätt.

Det blev en ganska jämn första period där Vimmerby inledde vassast och skapade sig själva ett friläge efter en snabb omställning redan i matchens tredje minut. Målvakt August Hedlunds fina form från i tisdags då han nollan höll även i sig i returmötet och han var följsam i dragningen och räddade det svåra läget.

Gästerna fick inledningsvis dra nytta av sin fina fart i spelet och Väsby var något passiva och tillät dem att driva genom mittzon varför de skapade en del oreda och huvudbry när Väsby inte satt stopp i ett tidigt skede.

I en av deras turer i Väsbys zon drog Vimmerby på sig en offensiv foul vilket innebar att Väsby fick spela matchens första numerära överläge. Det var ett överläge som man tog tillvara på nästan per omgående när Christian Holmblad med en härligt genomskärande passning hittade fram till Lucas Feuk som knäppte till direkt och där målvakten knappt hann reagera förrän pucken hade passerat honom.

Väsbys spel blev betydligt bättre efter ledningsmålet och man satte större press på Vimmerby varför de inte längre kunde sätta igång spelet snabbt och komma i samlade anfall. Det var istället Väsby som fick de längre anfallen och man spelade upp sig betänkligt från inledningen.

Men sista fem minuterna i perioden blev Väsby något övermodiga i egen zon. Lite för överkonstruktiva där man sökte svåra lösningar och dessa läste Vimmerby och skapade sig på grund av detta sig själva en del farligheter. Efter just ett vunnet pucktapp i Väsbys zon så skapade sig gästerna ett längre anfall och till slut hamnade pucken framför Jakob Karlsson som nära mål överlistade August Hedlund som därmed tvingades konstatera sitt första insläppta mål mot Vimmerby på nästan fyra spelade perioder.

Mittakten blev en väldigt underhållande historia och där framför allt Väsby höjde tempot. Det förde med sig att laget skapade sig mängder med chanser där de två första av högoktanig karaktär skedde redan i periodens andra minut. Det var den väldigt pigga och fartfyllda David Karlström som spelade fram såväl Pontus Karlsson som Elias Lindström men där målutdelningen dessvärre uteblev.

Matchen blev väldigt öppen i perioden och stundtals böljande och även Vimmerby skapade en del farliga lägen men de var inte alls lika frekventa som för Väsby.

I den åttonde minuten tog Väsby betalt för det fina spelet. Två snabba och öppnande passningar, först från Spångberg och sedan från Holmblad gav Lucas Feuk ett friläge. Ett läge som han utnyttjade väldigt iskallt där han väntade ut målvakten innan han gick runt densamma och med en backhand slog in 2-1. Ett mål som osade klass.

Väsby hann dock inte njuta speciellt länge av målet förrän det återigen var kvitterat. En miss i försvarsarbetet gav gästernas från SHL och Malmö inlånade junioren Tim Lindfors, en möjligt att först hinna fram till pucken och slå in 2-2.

Det gav till följd att Väsby skruvade upp trycket än mer. Ett längre anfall som startade med fin uppåkning av debuterande Lucas Thorstensson avslutades av Henrik Rommel när han efter sidledningspassning från Rasmus Sörgardt fullkomligt smällde in 3-2 via ramverket.

Den rock´n´roll inspirerade hockeyn fortsatte även i den sista perioden vilket varsina framtagna heta målchanser inom loppet av tjugosex sekunder väl bevisade.

Det var stundtals öppna spjäll ute på isen med två lag som verkligen gick för ytterligare mål. När ett lag hade anfallit klart, satte det andra laget igång sin och det gjorde att det blev en väldigt sevärd ishockey för de över trehundra tappra åskådarna som nervöst följde dramat.

Vimmerby var väldigt farliga i sina snabba omställningar men Väsby var ändå det laget som skapade de bästa chanserna genom att laget hade större tyngd och där till kunde skapa längre anfall. Närmast målet kom Elias Lindström i den åttonde minuten där hans handledare tyvärr för Väsbys del träffade överliggaren.

Krutröken efter allt ös ute på isen lade sig dock naturligt efter det sista lilla uppehållet mitt i perioden. Därefter gick matchen in i ett mer ställningskrig där Väsby försökte hålla ihop laget och inte chansa så mycket i sina anfall.

Trots det var det ändå Väsby som gjorde det så förlösande nästa mål i matchen. Victor Andersson stressade en Vimmerbyback som spelade pucken rätt i gapet på Carl Wassenius. Trots att ”Wasse” var riktigt trött i bytet hade han sinnesnärvaro nog för att spela vidare pucken till Henrik Rommel. Henrik tog sedan emot pucken, siktade och sköt in 4-2 ovanför målvaktens axel.

Ett väldigt matchavgörande mål för sedan orkade inte Vimmerby riktigt komma tillbaka igen. Det var först när Väsby drog på sig sin enda utvisning i matchen när lite mindre än två minuter återstod som de fick vittring. Då satte gästerna in ett tungt tryck och då kom till slut även reduceringspucken till 4-3.

Men då återstod det endast trettiosju sekunder av matchen och den tiden blev för knapp för att Vimmerby skulle hinna ikapp. Väsby fick istället återigen sträcka sina armar i luften och jubla efter tredje raka segern i Allettan och konstatera att hockeyåret 2021 inte kunde avslutas mycket bättre.

Grisligan

Av många glödheta spelare ute på isen var nog Henrik Rommel den som glödde hetast. Han spelar med en sådan härlig energi för närvarande att han känns oerhört svårstoppad när han väl sätter upp farten. Fick smälla in två viktiga mål, såväl 3-2 som 4-2 och spelade återigen en stor roll i Väsbys seger. Tre grisar därmed till Rommel!

Två grisar ges till Lucas Feuk som verkligen visar vilken målhunger han besitter. Båda målen ikväll var av stor klass och samspelet med framför allt Christian Holmblad var en fröjd för ögat.

Sista grisen ges till framspelaren nummer ett, Christian Holmblad som var arkitekten bakom Feuks båda mål. Förutom det var Christian väldigt svårstoppad för Vimmerbyförsvaret och han gjorde en väldigt fin insats med pucken fastklistrad vid hans klubba.

I övrigt var det fyra hungriga formationer på isen som alla hade lika stor del i Väsbys seger ikväll. Matchen var väldigt underhållande tack vare två underhållande lag men Väsby kändes ändå lite vassare och kan nu med gott samvete fira in det nya året och hoppas att de nya kan fortsätta i samma goda anda.