Det lönar sig att stå framför mål!

Johan Frick är Bois lagkapten och i dubbelmatcherna mot Kalmar har han verkligen visat varför. Med ett kompromisslöst spel där han offrar sig hänsynslöst i alla lägen och med mycket tacklingar så har han varit en starkt bidragande orsak till att laget kunnat ta två raka segrar mot den södra ettans segrare. Och Johan menar att de har mycket att ta med sig från de båda matcherna.

Det har gått bra för er i mellandagarna, två matcher mot Kalmar har inneburit två segrar och fem poäng. Det måste ni vara nöjda med?!

– Det är vi absolut, även om det var lite synd att vi inte fick med tre poäng mot Kalmar borta med. Men Kalmar är ett bra lag, så två borta ska vi också vara nöjda med. Det var skönt att äntligen få in lite lite slumppuckar, det lönar sig att stå framför mål och slå in returer!

Ja målskyttet lossnade ordentligt!

– Ja tidigare känner vi att vi haft lite studs emot istället för med. Men vi har försökt jobba med det på träningarna och trott på att det ska lossna och nu lossnade det verkligen. Det var väldigt skönt faktiskt!

Samtidigt så är ni också på plats framför mål!

– Jo det är det där att verkligen vara på plats framför mål, ibland har vi kanske inte varit det och då får vi inte de enkla målen, men nu är vi det och det visar hur viktigt det är att checka in där också.

Vad säger du om matchen annars?

– Vi startar matchen bra och det är en jämn förstaperiod, den är lite fram och tillbaka beroende på en hel del utvisningar, men i det stora hela så startar vi bra. Sedan när vi får en 3-1-ledning i andra så strular vi till det lite, men tack och lov reder vi ut det och i tredje tar vi hem matchen rätt komfortabelt och kontrollerar matchen bra.

Ja det var verkligen som tre olika matcher. Första perioden jämn med mycket ställningskrig, en fortsättning nästan på matchen nere i Kalmar. Andra perioden sedan är det riktig rock’n roll-hockey med full fart framåt från båda lagen, medan ni i den tredje kontrollerar matchen riktigt imponerande. Hur kommer det sig att det blir så olika matchbilder?

– Svårt att svara på, men rock’n roll

en i andra kommer när vi går utanför vårt spelsystem och bjuder på lite för mycket, i tredje när vi spelar som vi ska så får vi kontroll över matchen.

Ja det var ett tag sedan ni gick in i en tredjeperiod med ledning och kunde spela på den. Hur var det?

– Det var jätteskönt, men det kan också vara svårt, det är lätt att man blir passiva, men vi reder ut det bra.

Vad sa Appelgren efter andra perioden annars, det var väl ingen hockey i andra som han förordar direkt….?

– Det var lite som jag var inne på, att vi måste hålla oss till vårat. Han pratade också om att hålla känslorna i styr och inte dra på oss onödiga utvisningar. Det var ett par gånger när vi kunnat få powerplay men gav igen och det blev kvittade utvisningar istället, det var mycket det han tryckte på.

Jag räknade till fyra onödiga utvisningar, tre efter avblåsning och en som inte ens var nära spelet, hur kommer man till rätta med det, sånt kan bli väldigt kostsamt annars…?

– Hade jag haft svaret på det så… Men det gäller att ha disciplin på isen och tänka vad som händer om man kommer sent in i situationer eller om man är i gruff, det handlar om disciplin.

Du fick under matchen ett skott i ryggen, hur gick det med dig?

– Det gick bra, det är sånt man får ta. Det kan leda till att man inte släpper in ett mål, då får man en boost av det.

Jag utsåg dig till matchens lirare, du måste vara nöjd med din egen form?!

– Ja jag tycker det klaffat väldigt bra de två senaste matcherna mot Kalmar, då har jag legat på en hög och bra nivå. Innan har det varit lite upp och ner, men de senaste två har det flutit på bra.

Vad gör ni bra i matcherna mot Kalmar?

– Jag tycker vi checkar in alla i bägge matcherna. Sedan ser man hur målen görs också, vi är framför mål och slår in dom där puckarna som trillar ner. En annan sak är att vi krigar för varandra och täcker skott och backcheckar hårt, det är dom viktiga sakerna.

Apropå skottäck, ni täckte otroligt mycket skott under dessa två matcher!

– Ja i båda matcherna har vi grymt mycket täckta skott, och det är en väldigt viktig pusselbit, att alla är där och täcker upp dom där skotten.

Vad betyder det att ni fick första trean och att det lossnade med målskyttet också?

– Det betyder jättemycket! Först och främst så kommer det in en del poäng på kontot och det lär bli en tight serie och då blir varje poäng hur viktig som helst. Att vi dessutom får målskyttet att lossna är oerhört positivt, det var många positiva bitar vi kan ta med oss in i framtiden och bygga vidare på. Men det är 27 omgångar som ska spelas, så det gäller att vi är på plats i varje omgång framöver också.

Är det några spelare du vill lyfta fram!

– Framför allt är det hela laget som gör det bra. Men en som gör det mycket i det tysta är Herman Lundin. Sedan Lukas Larsson och Jesper Lindén som verkligen checkar in varje match.

Det är slitvargarna du vill lyfta fram?!

– Ja det är ack så viktigt att ha såna som jobbar i det tysta. Sedan vad gäller Jeppe vet jag inte vad vi ska kategorisera honom som, han gjorde två mål och ät alltid bra och oerhört viktig för laget. Han kan både gnugga och jobba hårt och göra mål, han har mycket i verktygslådan.

Det är mycket matcher denna säsong, hela 45 stycken seriematcher innan slutspelet drar igång, det är nästan lika många (52) som SHL där dom ändå är heltidsproffs. Vad tycker du om att ni ska spela så många matcher?

– Det är jätteroligt, speciellt att det är mer matcher i allettan, där det är tuffare matcher och mot nytt motstånd, det gillar jag.

Ni avslutade 2021 som vinnare, ska ni avsluta säsongen 21/22 som vinnare också?

– Ja det är våran tanke, vi ska spela så långt in som möjligt och stå som segrare i sista matchen., det är vårt mål.

Har du avgett något nyårslöfte?

– Faktiskt inte, jag har inte haft något på några år.

Så du ska inte lova alla Boisare en lång säsong?

– Målet är ju det, sedan har vi mycket jobb framför oss som grupp och som individer för att kunna spela länge, men det är både min tro och min förhoppning om att det ska bli så.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström