Mörrums back Caleb Eefting fick en skridskoskena på halsen – men klarade sig, tack och lov, undan med ett antal stygn. FOTO: MARCUS VILSON

Skräckskadan – träffas av skridskoskena på halsen: ”Skrek att jag kommer dö” * Tackar KRIF-personalen: ”Ni räddade mitt liv”

Skräckbilder från Soft Center Arena:

Caleb Eefting, 26, träffades av en skridsko och fick delar av halsen uppskuren.

Ett snabbt agerande av personalen i KRIF räddade sannolikt livet på Mörrums back.

– Jag skrek att jag kommer att dö. Det enda jag tänkte på just då var att ta mig av isen och hoppas att någon kunde hjälpa mig, säger han till Sportbladet. 

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER  * INSTAGRAM – se highlights HÄR * TWITTER HÄR * FACEBOOK HÄR

 

Ruggigt otäcka scener i Blekingederbyt KRIF-Mörrum (6–4) i torsdags kväll.

Redan i första minuten tappade en KRIF-spelare balansen och föll i mittzonen.

Skridskon träffade Mörrums back Caleb Eefting mitt på halsen – och tystnaden och oron inne i arenan blev snabbt väldigt obehaglig. 

– Jag såg skridskon komma mot mig, men förstod inte först att jag hade blivit skuren. Jag kände bara en jäkla smäll och trodde att skridskon träffade hjälmen, säger han till Sportbladet på söndagen. 

Isen färgades röd när Eefting,  blödande, snabbt själv tog sig ut till båset och kanadensaren drabbades av panik de där hemska, långa sekunderna.  

– Jag skrek att jag kommer att dö. Det enda jag tänkte på just då var att ta mig av isen och hoppas att någon kunde hjälpa mig.

Och hjälp fick han.

Ledare i KRIF agerade blixtsnabbt, fick hjälp av medicinskt kunnig personal och tog hand om Mörrum-spelaren. De lade ett tryck på halsen för att stoppa blodflödet i väntan på ambulansen. 

Caleb Eefting fördes sedan i ilfart till sjukhuset i Karlskrona och opererades omgående och när han vaknade upp hade han ett stort ärr med flertalet stygn över halsen. 

– Läkarna sa att jag hade tur, att jag kunde ha dött om skridskon träffat millimeter åt något annat håll, säger han till Sportbladet. 

Caleb Eefting tackade själv, på twitter, personalen i arenan.

”Jag är uppe och mår bra. Tack till personalen i KRIF Hockey, ni räddade mitt liv. Och till de fantastiska läkarna här i Karlskrona. Jag kan inte vänta tills jag är tillbaka på isen igen.”

 

Även hos spelarna var stämningen, förstås, oerhört dämpad.

– Det var väldigt chockartad, man kunde knappt förstå vad som skett. Tankarna var mer hos Caleb än på att spela hockey, såklart, säger Mörrums assisterande lagkapten Adam Ingvarsson till hockeyettan.se.

Caleb Eefting är inne på andra säsongen i Mörrum.

Backen har hittills svarat för elva poäng på 21 matcher. 

SE DEN OTÄCKA OLYCKAN I SPELAREN HÄR NEDAN!

RESULTAT VÅRETTAN SÖDRA 30 DECEMBER:

KRIF-Mörrum 6–4 – se höjdpunkterna här!

Linden-Nyköping  3–8 – se höjdpunkterna här!

Halmstad-Hanhals 5–2

Kumla-Tranås 1–4

 

Superenkät – över 50 profiler i ligan svarar * Nyårslöfte * Förväntningar på 2022