Stark upphämtning gav Dalen segern mot Karlskrona!

Efter en stark upphämtning från 1-3 så vände och vann HC Dalen mot Karlskrona med 6-4 under onsdagskvällen.

Högt tempo redan från första nedsläpp från båda lagen som sprudlade av spelglädje. Lagen bytte chanser med varandra och det skulle ta lite drygt halva perioden innan hemmalaget genom Hugo Rostedt tog ledningen i matchen assisterad av Felix Wermelin och Jaeden Martin, vilket blev periodens slutresultat.

Den andra perioden bjöd på en riktig målshow där Karlskrona öppnade starkast och gick upp till en 3-1 ledning efter mål av Alexander Heiver, Jesper Solmon-Frisell och Oscar Gustafsson. Och där trodde nog de flesta på läktaren att matchen var avgjord. Men Dalen ville annorlunda då Emil Larsson reducerade och Oliver Wallqvist kvitterade till 3-3 med knappa fyra minuter kvar av perioden.

Var den andra perioden målrik så var den tredje inte sämre om man ser med Dalenögon. Sett

till säsongen så har dalens andraperiod varit deras lågvattenmärke där man allt som oftast gåt ner sig och inte riktigt fått det att stämma. Men som förra säsongen så har den tredje varit raka motsatsen, där är Dalen starka och lyckas på något märkligt sätt komma tillbaka och vända matchbilden. Så var det även ikväll då Oliver Wallqvist öppnade den tredje perioden likadant som han stängde den andra, genom att göra mål och Dalen gick upp till 4-3 och inte ens en minut han gå innan det stod 5-3 till hemmalaget då Jesper Thörnberg satte sitt tionde mål i Allettan. Gästerna fick in ett tröstmål och satte press på Dalen men en stark tredjeperiod och Dalens fruktade förstafemma där Adam Hirsch punkterade till 6-4 ä något som borde få motståndarna att lyfta på ögonbrynen framöver.