Förlust borta mot Forshaga

Strömsbro orkade inte riktigt idag när Forshaga vann dagens match med 3-0 efter tre mål av Wilson Johansson.

Den första matchen på det nya året bjöd inte på något vidare skönspel i den första akten. Det fanns chanser åt båda hållen, bland annat ett friläge från Strömsbro, men annars var det ganska händelsefattigt. Strömsbro hade chansen i numerärt överläge två gånger om men inget mål de gångerna och vi gick till paus med 0-0.

En liten tempoökning fick vi se till den andra perioden där båda lagen spelade upp sig efter den ganska stillsamma förstaperioden. Forshaga var det laget som skulle ta ledningen i matchen när man något överraskande fick in en backhandpuck bakom Adam Matsson i Strömsbromålet.

I jakten på en kvittering för bortalaget var det istället Forshaga som skulle utöka sin ledning till 2-0 och bara 20 sekunder senare ökade man också på till 3-0 när Wilson Johansson fullbordade sitt hattrick. Det var den berömda spiken i kistan eftersom Strömsbro inte orkade komma igen den här matchen.

Forshaga IF – Strömsbro IF 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)
Skott: 30-26 (9-5, 11-12, 10-9)
Utv: 33-8 (4-2, 4-2, 25-4)

1-0 (22:31) Wilson Johansson (William Johanesson, Jesper Nordin)
2-0 (50:05) Wilson Johansson (Jakob Ringsby)
3-0 (50:25) Wilson Johansson (Oskar Skärberg, William Johanesson)