En poäng hemma mot Kiruna

Kiruna knep extrapoängen i dagens match när man vann med 4-5 efter straffar.

Det var två pigga lag som kom ut på isen på Testebo den här lördagen. Strömsbro tog tag i taktpinnen ganska omgående och när Simon Appelquist snappade upp pucken efter lite slarv från Kirunas håll kunde han servera Viktor Ehn som fick helt öppet mål. 1-0 kom efter 3.36. Man fortsatte att pressa på och kunde utöka till 2-0 när Simon Appelquist själv skickade iväg en chanspuck som gick in bakom Aleksanteri Heiskanen i Kirunamålet. Men det var inte slut där, med mindre än en minut kvar var det Emil Lindgren som ökade på ledningen till 3-0 när han också skickade iväg en relativt ofarlig puck som ändå gick in i mål och vi gick till paus med en tremålsledning.

I den andra perioden steppade bortalaget upp sitt spel. Man reducerade till 3-1 i ett numerärt överläge och fick ny energi av det. Man reducerar ytterligare till 3-2 på en kontring och även kvitteringen till 3-3 skulle komma innan paus, även det på en kontring och vi hade likaläge inför den tredje perioden.

Vi fick se en tredjeperiod med ganska mycket fysiskt spel och en hel del chanser. Strömsbro skulle återta ledningen till 4-3 när Adam Deutsch höll sig framme fint framspelad av Philip Hägerström och Stefan Söder. Men säg den glädje som varar. I numerärt överläge tog det bara fem sekunder för Kiruna att kvittera till 4-4 och ta matchen till förlängning. Trots frilägen från båda lagen blev förlängningen en mållös historia och matchen fick avgöras på straffar. Där var det Kirunas Oscar Fredriksson som blev ende målskytt och gav bortalaget extrapoängen.
Redan imorgon är det dags för ett nytt möte lagen emellan. Nedsläpp 16.00 på Testebo!

Strömsbro IF – Kiruna AIF 4-5 (3-0, 0-3, 1-1, 0-0, 0-1)
Skott: 31-33 (10-9, 6-10, 8-9, 7-4, 0-1)
Utv: 10-8 (0-2, 4-2, 6-4, 0-0, 0-0)

1-0 (03:36) Viktor Ehn (Simon Appelquist)
2-0 (11:53) Simon Appelquist (Viktor Ehn, Linus Lundberg)
3-0 (19:01) Emil Lindgren (Jesper Åhlén Hedenström)
3-1 (21:52) Joakim Nilsson (Oscar Fredriksson, Philip Kemi) PP1
3-2 (29:27) Anton Fält (Arturs Homjakovs, Ricards Bernhards)
3-3 (36:25) Daniel Bäckström (Kalle Koivuniemi, Ricards Bernhards)
4-3 (50:27) Adam Deutsch (Philip Hägerström, Stefan Söder)