Hudik vann het kamp mot Boden

Toppmötet i norra Allettan mellan Hudik Hockey och Boden blev precis den heta kamp som alla räknat med – en match som hade det mesta av spänning, högt tempo, fysiskt spel, starka prestationer och snygga mål och där hemmalaget till slut kunde slå vakt om seriesegern efter 5-3 (2-0, 1-1, 2-2).

Fotograf: FlyWoodStudio.

Matchens lirare alla kategorier blev #70 Henrik Olsén som blev tremålsskytt genom att göra mål på alla möjliga sätt med 1-0 i powerplay, 3-1 i spel 4 mot 4 och slutligen 5-3 i tom kasse när Boden chansade i slutminuterna utan målvakt efter att ha jobbat in 4-3 i mitten av tredje perioden.

Annars såg matchen ut att vara avgjord när #43 William Eckmyhl drog in 4-1 till hemmalaget i numerärt underläge efter 9 minuter i den tredje perioden, men Boden vek inte ner sig utan tog sin chans med först mål i powerplay till 4-2 och sedan också 4-3 med drygt 5 minuter kvar att spela.

I det här läget var HHC rejält pressat efter att ha styrt matchen och hanterat sin ledning på ett starkt sätt ända sedan första perioden. Men gästernas förhoppning om att få poäng med sig släcktes brutalt men rättvist när Henrik Olsén hårt uppvaktad ”trängde in” pucken i det tomma målet.

Både Hudik och Boden kom till spel med ett antal spelare borta på grund av skador eller sjukdomar och med två rejält sargade trupper var det rollspelarnas hårda jobb som till slut fällde avgörandet.

Nu tappade dessutom Hudik ytterligare två spelare under matchen när först #77 William Ignberg Nilsson fick lämna isen med 5+20 minuter för både charging och game missconduct efter ett tumultartat slut på den första perioden. Senare i matchen fick också #54 Hannes Lindström lämna isen efter en smäll mot huvudet och som kan innebära att han inte spelar söndagens hemmamatch mot Piteå.

Det här innebar att HHC:s coacher efter första perioden inte längre hade fyra kedjor att gå runt på och senare dessutom också fick matcha laget på ett nytt sätt även backsidan. Något som HHC-tränaren Dennis Hall kommenterade:

– Man kan göra det svårt om man väljer att lägga det på den sidan. Eller så ser man till att man lägger fokus på det man kan påverka.

– Jag tycker att vi har en stark karaktär som vi plockar fram i den här matchen. Vi hanterar situationerna på ett jättebra sätt och jag tycker om att vi vinner det fysiska spelet på det sätt vi gjorde här, tyckte Hudik-tränaren, som var riktigt nöjd med laginsatsen.

– Prestationsmässigt tycker jag att vi är bättre än Boden idag, men tyvärr tycker jag att vi släpper in några billiga mål. Det får vi slipa på, men överlag jobbar vi oss igenom matchen på ett riktigt bra sätt, konstaterade en nöjd Dennis Hall.

Och för HHC väntar nu alltså den tredje hemmamatchen på fyra dagar när Piteå, som nu vann med 5-3 på bortaplan mot Östersund, kommer på besök till Holmen center (söndag 15.00).

Matchfakta:

1:a perioden: 1-0 powerplay (11.45) Henrik Olsén, ass. Jesper Wiberg och Joel Wahlgren, 2-0 (12.11) Emil Carlqvist, ass. Johan Lindholm och Lukas Enqvist.

2:a perioden: 2-1 powerplay (24.32) Henri Tamminen, 3-1 (36.13) Henrik Olsén, ass. Marcus Linderborg och Gustav Nielsen.

3:e perioden: 4-1 i boxplay (49.04) William Eckmyhl, ass. Adam Byström Johansson och Christoffer Jansson, 4-2 powerplay (51.06) Pontus Johansson, 4-3 (55.22) Robin Höglund, 5-3 i tom bur (58.40) Henrik Olsén.

När Boden gjorde sitt första mål i den andra perioden hade HHC:s målvakter hållit nollan i över tio perioder. Det var då det första baklängesmålet på 207 minuter och 49 sekunder.

Skribent: Lars Gösta Larsson.