Ingenting verkar kunna stoppa HHC

”Nothing gonna stop us now” sjöng Starship en gång i tiden och det är något som verkligen stämmer in på Hudik Hockey för tillfället. Tredje hemmamatchen på fyra dagar gav tredje segern då Piteå slogs tillbaka med 5–1 (2–0, 2–1, 1–0).

Fotograf: Lars Sundin.

– Vi är solid i allt vi gör just nu och vi gör det bra i alla spelmoment, i power play, i box play, Bosson räddar det han ska och vi är effektiva, sa HHC-tränaren Dennis Hall.

Efter en relativt överlägsen seger mot Kiruna (6–0) i torsdags och en stark seger mot Boden (5–3) i lördags kom en ny stabil trepoängare mot Piteå, i en match där HHC satte tonen i första perioden med en hög – och effektiv – forechecking som resulterade i ett tidigt numerärt överläge.

I det överläget hittade #70 Henrik Olsén fram till en helt fristående #26 Joel Wahlgren som enkelt kunde göra 1–0.

Då ska sägas att HHC redan hade klarat av ett box play innan dess.

– Vi håller tätt i box play och gör mål i power play, och det är viktigt, sa Hall.

Firma Olsén/Joel Wahlgren fortsatte sitt samarbete och efter 9.56 var det dags för 2–

0, återigen med Olsén som passningsläggare och med Wahlgren som målskytt.

I inledningen av andra perioden åkte HHC på en utvisning för att man var för många spelare på isen och då hade Piteå ett bra tryck mot #25 Andreas Bosson i hemmamålet och de allra flesta var nog beredd att notera ett reduceringsmål för Piteå då förre HHC-spelaren Isak Stenlund Ädelgran hade öppet mål, men där Bosson på något underligt sätt lyckades förhindra ett mål.

– Fråga mig inte hur jag gjorde. Jag försökte bara att undvika att han sköt via mitt benskydd och in i mål, jag får kolla på bilderna från kameran bakom mål hur det gick till, sa Bosson.

Piteå stod upp betydligt bättre i andra perioden men man lyckades inte överlista Andreas Bosson.

– Vi pratade lite i första periodpausen om att vi måste falla tillbaka lite, känslan var att Piteå spelade lite på chans i slutet av första perioden och vi ville säkra hemåt, sa Hall.

– Nu kanske vi blev lite för bekväm och började slarva lite.

Effektiviteten var det dock inget fel på för när man fick en målchans small det direkt. #19 Oskar Klaar jobbade fram pucken till #52 Fredric Jansson som drog in 3–0 och i slutminuten fick vikarierande backen #17 Marcus Linderborg skottläge och så var det 4–0.

Då kändes det avgjort, men Joakim Högberg hann med ett reduceringsmål för Piteå innan perioden var slut, ett mål som gjorde att HHC inte kunde slappna av helt i tredje perioden.

– Om vi gick ner oss lite i andra så kommer vi tillbaka i den tredje där jag tycker att vi kontrollerar det hela, sa Hall.

Om det inte var avgjort när perioden började så blev det det efter 11.44. Då klev #29 Jesper Wiberg fram och stoppade en puck på offensiv blå, avancerade några skär och med ett hårt handledsskott satte han 5–1.

Efter bara en poäng på de två inledande matcherna i serien har HHC nu tagit 23 av 24 poäng i de åtta senaste matcherna – och ingenting verkar kunna stoppa laget.

– Nu vilar vi i morgon (läs måndag) och börjar ladda för match mot Surahammar på onsdag, sa Hall.

I den haltande tabellen innebär mötet mellan Surahammar och HHC en ren seriefinal. HHC (10 spelade matcher) har 25 poäng, Surahammar (8) har 19 och Kalix är nu tabelltrea på 16 poäng (9 matcher).

Skribent: Christer Stridh.