Tre poäng hemma mot Kiruna

Den första trepoängaren i Allettan bärgades när Strömsbro vann hemma mot Kiruna med 2-1 efter att Viktor Ehn gjort det avgörande målet.

Den första perioden såg länge ut att bli mållös. Både lagen hade chanser men det var hemmalaget som hade de hetaste möjligheterna. Man hade två frilägen men då var målvakten med på noterna. Men när Philip Hägerström höll sig framme kunde inte Aleksanteri Heiskanen stå emot längre och hemmalaget tog ledningen med 1-0.

Hemmalaget fortsatte med sitt pigga spel i den andra perioden. Man hade åtskilliga chanser att göra mål men pucken ville inte in. Istället var det Kiruna som skulle skicka in kvitteringspucken till 1-1 när Oscar Fredriksson avlossade ett hårt direktskott som gick in bakom Adam Matsson. Målet kom i numerärt överläge.

Den tredje och sista perioden kom att bli väldigt tajt och spännande. Strömsbro hade ett litet övertag spelmässigt och man radade upp chanser till att ta ledningen. Cirka elva minuter in i matchen skulle ledningsmålet från hemmalaget också komma. Det var Viktor Ehn som var sist på pucken till 2-1. Kiruna försökte febrilt få in en kvitteringspuck när man hade en stolpträff i ett numerärt överläge och man tog både timeout och plockade målvakten men Strömsbro höll undan och Adam Matsson spelade bra i målet vilket bidrog starkt till att hemmalaget bärgade den första trepoängaren i Allettan för säsongen i och med dagens 2-1-seger hemma mot Kiruna AIF.

Strömsbro IF – Kiruna AIF 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)
Skott: 45-38 (12-11, 15-10, 18-17)
Utv: 31-28 (2-2, 2-2, 27-24)

1-0 (18:05) Philip Hägerström (Simon Appelquist)
1-1 (27:34) Oscar Fredriksson (Philip Kemi) PP1
2-1 (50:57) Viktor Ehn (Stefan Söder, William Mann)