Glöm det.

2022 har börjat hemskt för Kiruna IF.

På söndagen kom tredje förlusten på lika många matcher.

Wings tennis-slog KIF med 6-1 i Lombia.

Matchen förlorades i mångt och mycket redan i den första perioden. Wings vann den med 4-1.

Rasmus Similä gjorde KIF:s enda mål i matchen när han kvitterade till 1-1 i powerplay, framspelad av Jacob Hansson och Calle Källström.

Men sedan växlade gästerna upp och gjorde tre mål inom loppet av dryga tre minuter.

Kiruna drog på sig många utvisningar. Det positiva var att boxplayspelet fungerade riktigt bra.

KIF kom ut mycket bättre i den andra perioden.

Men när Rasmus Similä fick matchstraff efter en knätackling tvingades man spela BP i fem minuter. Och det redde man ut. Efter det lyfte man spelet direkt och skapade flera farliga målchanser.

Bland annat fick vi se den kanske svettigaste räddningen i Lombia den här säsongen. En helt ren Oliver Lindgren fick en passning från kanten. Skottet var bra. Men målvaktsflygturen och räddningen var bättre.

Starkt av Viktor Andersson i Wingsmålet som bjöd på målvakts-poesi.

När Rasmus Hedin gjorde 1-5 från nära håll tidigt i den tredje var matchen definitivt avgjord.

Kiruna fortsatte att dra på sig utvisningar. Men man klarade av ett tre mot fem spel i två minuter. Det uppstod efter att Kim Sunna dragit på sig ett matchstraff för abuse.

KIF får ta nya tag nästa helg då matcher en roadtrip väntar. Då möter man Lindköven och Köping på bortaplan.