Veckan med HHC:s juniorer: Dubbla förluster för J20

J20 har haft en tuff matchvecka med bortamatch mot tabellfyran Valbo och hemmamatch mot serieledande BIK Karlskoga. HHC gjorde två bra matcher, men det blev dubbla förluster, båda med 2–5.

Juniorkollen handlar om vad Hudik Hockeys båda juniorlag – J20 och J18 – har haft för sig under den gångna veckan. J20 spelar i serien J20 Regional Väst medan J18 spelar i J18 1A Västra. Bilmetro, Holmen Iggesund, HSP Gripen och Maxi ICA Stormarknad är huvudpartners till Framtidens HHC:are – vår satsning på juniorerna.

J20

På Trettondagen var det bortamatch mot Valbo, en match där HHC gjorde vad man kunde men där Valbo till slut vann med 5–2 (3–1, 2–1, 0–0).

Valbo gick ganska snabbt fram till 2–0 men HHC kom tillbaka och reducerade genom Viktor Jonasson. Tyvärr kom ett tungt baklängesmål med endast tio sekunder kvar av perioden då Valbo gjorde 3–1.

– Tyvärr var vi inte riktigt beredd att göra jobbet under den första perioden. Vi pratade om det i pausen och det blev bättre, sa tränaren Johannes Westring.

Valbo ökade sin ledning i andra perioden men HHC svarade omgående då Leopold Dahg reducerade till 2–4. Men så var det ju det här med sena baklängesmål, den här gången gjorde Valbo 5–2 med 35 sekunder kvar av perioden.

Tredje perioden blev mållös.

– Vi var väl aldrig riktigt nära att ta poäng, men ändå två godkända perioder, sa Westring.

I lördags väntade tuffaste tänkbara motstånd då tabellettan Karlskoga gästade Holmen Center. Återigen en bra insats av HHC, men återigen en förlust med 2–5 (0–2, 2–1, 0–2).

– Vi var påslagna från start och det här var vår bästa match rent jobbmässigt, saWestring.

Karlskoga tog hand om taktpinnen direkt och satte hårt tryck mot William Larsson i hemmamålet. Larsson räddade 15 av Karlskogas 17 skott och 0–2 var hur rättvist som helst.

I den andra perioden gjorde Viktor Jonasson 1–2, men Karlskoga svarade med ytterligare ett mål dryga minuten senare. Mårten Sjödén såg emellertid till att det fanns lite spänning kvar i matchen med sitt 2–3-mål i slutet av andra perioden.

Ett litet avgörande kom när Karlskoga kunde öka till 4–2 trots en man mindre på isen och innan det hela var över kom även ett 2–5-mål.

– Kan vi ha den här krigarinställningen och förstå vad det kostar att spela hockeymatcher kommer vi att vara med och kriga om poäng i varje match framöver, sa Westring.

– Vi var lite rädda med pucken i första perioden, men den andra var riktigt bra. Hela laget ska ha beröm för den här insaten, sa Westring.

HHC ligger fortfarande kvar på rätt sida strecket men Hallsberg är, efter en liten skrällseger över Borlänge (5–4) uppe på samma poäng men med sämre målskillnad. Hallsberg har dock lite fördel eftersom man har spelat två matcher mindre.

Nästa match för HHC är på lördag då man möter Viking på bortaplan.

– Vi ska jobba med vårt pp-spel under veckan och så siktar vi på tre poäng på lördag, sa Westring.