Förlust hemma mot Borlänge

I en svängig match målmässigt var det ändå Borlänge som drog det längsta strået till slut när man vann matchen med 3-5.

Bortalaget Borlänge var laget som först skulle hitta in i målprotokollet. Efter att ha tagit över matchbilden mer och mer fick man också chansen i numerärt överläge. Man satte stor press på hemmalaget, som precis hann bli fulltaliga innan Jacob Thor gav Borlänge ledningen med 0-1. Strömsbro skulle dock studsa tillbaka relativt snabbt. Simon Appelquist får till ett friläge som Oliver Norgren i Borlängekassen räddar men Philip Hägerström håller sig framme på returen och slår in pucken till 1-1.

Borlänge inledde piggt i inledningen av den andra perioden och man matade skott mot Alexander Sahlin. Man tog också ledningen med 2-1 cirka tre och en halv minut in i perioden. Men sedan bytte perioden skepnad när bortalaget åkte ut för både en slashing och en tripping och Strömsbro fick chansen i spel fem mot tre. Man pressade på och det var Simon Appelquist som skickade in kvitteringen till 2-2 på sin egen retur. Sedan drog Borlängeförsvaret ner Axel Boberg som kom på friläge och Strömsbro blev tilldelade en straff som Stefan Söder tog hand om. Han la en puck mellan målvaktens ben som till slut gled in över mållinjen och Strömsbro hade ledningen med 3-2.

Men i den tredje perioden skulle matchen ändra bild igen. Trots att Borlänge fick ett matchstraff var det ändå bortalaget som skulle både kvittera och ta ledningen i samma numerära underläge. Man fick också en straff tilldelad sig, men den missade man. Strömsbro försökte in i det sista att hitta in med en kvitteringspuck men istället var det Borlänge som skulle slå spiken i kistan med en puck i tom målbur till 3-5.

Strömsbro IF – Borlänge HF 3-5 (1-1, 2-1, 0-3)
Skott: 32-66 (9-24, 15-21, 8-21)
Utv: 10-33 (4-0, 0-6, 6-27)

0-1 (14:27) Jacob Thor (Viktor Bemström, Martin Janohls)
1-1 (15:36) Philip Hägerström (Simon Appelquist, Linus Lundberg)
1-2 (23:31) Martin Janohls (Patrik Elfsberg, Marcus Karlberg)
2-2 (30:18) Simon Appelquist (Viktor Ehn, Stefan Söder) PP2
3-2 (30:24) Stefan SLder PS