Ingen match på lördag heller – Vännäsmatchen skjuts upp

Under måndagen pausade Enköpings SK verksamheten efter flera fall av Covid i truppen. Den sportliga ledningen i ATG Hockeyettan tog då beslutet att skjuta upp onsdagens match mot Köping som en första åtgärd, men även lördagens match mot Vännäs är nu skjuten på framtiden.

Söndagens tänkta hemmamatch blev uppskjuten redan innan helgen sedan motståndarna Sundsvall råkat ut för smittspridning.

Sedan blev det Enköpings tur att sätta verksamheten på paus. Efter hemkomsten från torsdagens bortamatch i Kiruna testade fem spelare positivt för Covid i lagets egna snabbtester och därutöver är några spelare isolerade i hemmakarantän då närstående har bekräftad sjukdom.

Sedan har ytterligare spelare och även ledare insjuknat.

Matchen som var tänkt att spelas i onsdags mot Köping är sedan tidigare uppskjuten och idag beslutades att även lördagens match mot Vännäs skjuts upp.

Hur smittan letats in i truppen är såklart svårt att svara på. Flygresan och övernattningen i Kiruna på trettonhelgen är såklart en risk men spelarna har ju också civila arbeten och träffar olika folk hela dagarna.

Lagets assisterande tränare Fredrik “Limpan” Lindberg, som också är sportligt ansvarig i klubbens styrelse, understryker att man försökt förebygga smittspridning på bästa sätt.

— Vi testar spelarna med snabbtest i princip varje gång vi träffas, säger han.

I nuläget är Enköpings A-lagsverksamhet pausad till på måndag.