Emil Lindblom är laddad för kvällens derby. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

Kalix Emil Lindblom: ”Det brukar smälla rätt bra – sånt gillar man ju”

Hett derby i norr i kväll: Kalix mot Boden.

Emil Lindblom, 22, ser fram emot det.

– Det brukar smälla rätt bra. Gruff på isen och slänga lite käft i båsen, sånt gillar man ju, säger Kalix forward och skrattar.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Coola matchklipp * Listor och ligor

 

Den nya corona-vågen slår hårt mot Hockeyettan – bara i kväll är sju matcher flyttade.

Men smittan har, än så länge, inte nått norra Allettan.

I kväll spelas faktiskt samtliga fem matcher.

– Det är väl bara en tidsfråga innan det kommer hit upp, men det är som det är, det är inget vi kan påverka. Vi testar oss varje måndag och är nån småkrasslig stannar man hemma, helt enkelt, säger Emil Lindblom, forward i Kalix.

Han pratar hellre om hockey – och kvällens heta rivalmöte mot Boden.

* Årets hetaste möte?

– Ja, absolut. Eller, ja, det hade väl varit det om det inte varit för de här restriktionerna. Nu blir det väl knappt 1000 personer, det hade kunnat vara nästan fullt  annars. Det här är ju en käftsmäll för både oss och fansen. Det är klart det är synd, de som varit här uppe längre än vad jag har varit säger att intresset för laget aldrig varit så stort som nu.

Sen kommer han snabbt på bättre tankar.

– Men ja, vad sjutton. Det är ju ändå Boden, det är ju såna här matcher man älskar att spela. Det brukar smälla rätt bra, det är gruff på isen och kommer slängas en hel del käft mellan båsen. Sånt gillar man ju.

Kalix kan dessutom skryta med att de har fyra raka segar mot derbymotståndaren åtta mil bort.

– Om vi räknar in DM-matchen, ja. Och det gör vi så gärna, säger Lindblom och skrattar.

* Kan det betyda nåt i kväll?

– Nja, jag vet inte.  Boden ska ha krädd för att de är ett jäkla bra lag, kanske med större plånbok än vad vi har, men vi känner ju att vi inte är rädda för dom. Men vi har haft lite flyt också. Sist kvitterade vi med fem sekunder kvar och vann på straffar. Det här är i alla fall en match som alla i laget vill vinna.

* Känner du nån i Boden? 

– Jag spelade med (backen) Anton Avehag i Sundsvall i fjol, det är en bra polare. Sen känner jag ingen annan mer än man vet vilka de är.

***

Kalix kommer från två sköna segrar i helgens bortaturné (dubbla vinster mot Borlänge) men blev dessförinnan nollat i två raka förluster. 

– Det var grymt viktigt för oss att studsa tillbaka direkt. Förlusterna var såklart tunga, men vi mötte ju också seriens kanske två bästa lag (ÖIK och Hudiksvall) så det var inget som spred direkt oro i truppen.

Truppen, ja.

Kalix fyllde i december på med två spelare som nu börjat bli varma i kläderna: backen Martin Liljekvist, 24, anslöt från Teg och centern Johan Warg, 22, plockades in från Vännäs.

– Warg är en injektion för oss, en väldigt skicklig center. Och Liljekvist är ju ett fyrtorn som hjälper till att tuffa till oss lite. Dom är inte direkt små, de där bröderna, säger Lindblom och skrattar.

Lillebror Robin Liljekvist, 21, är över två meter och väger nästan 100 kilo, storebror Martin ligger på 1.97 och väger över 100 kilo.

Emil Lindblom – ny för säsongen från Sundsvall – är trea i Kalix interna poängliga på 27 poäng.

Ace Cowans (32) och Samuel Eriksson (32) toppar. 

Text: PeO Larsson

  • Uppdaterad version; Boden vann toppmøte med, håll i er nu, hela 5–0.

Emil Lindblom på isen. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

MATCHER ATG ALLETTAN NORRA 12 JANUARI: 

Strömsbro-Borlänge 3–5

Kalix-Boden 0–5

Kiruna AIF-Piteå 2–6

Surahammar-Hudiksvall 3–5

Forshaga-Östersund 1–5

AKTUELL TABELL – KLICKA HÄR!

Mic’d up med Kalix Emil Lindblom: “De kanske fick klippa bort något…” * Se hela videon här!