Ny ”dubbelhelg” för Hudik

Med en just nu ohotad position i toppen av norra Allettan står Hudik Hockey inför en ny helg med två matcher i hemmahallen – mot Strömsbro 16.00 på lördag och Borlänge 15.00 på söndag.

Fotograf: FlyWoodStudio.

Efter urladdningen i den tredje perioden mot Surahammar har HHC ännu en gång slagit fast att laget har en bredd som ofta tar ut sin rätt i slutet av matcherna. Eller vad sägs om att det nu är 19 (!) spelare som har gjort mål.

Det är bara Boden och Piteå som kommer i närheten med 16 målskyttar. I övrigt handlar det om mellan 10 och 14 målskyttar för de övriga lagen i serien.

Och det är förstås enkelt att peka på målskyttet som den främsta anledningen till att Hudik nu så stadigt parkerar ovanför det övre strecket (1:a eller 2:a) i tabellen.

Så här långt är det forwardstrojkan med Henrik Olsén och tvillingarna Wahlgren som varit det vassaste anfallsvapnet. Den trion har tillsammans producerat 14 mål och 18 assists på de 11 första matcherna, och då ska vi ha i minnet att de bara spelat 7 matcher tillsammans eftersom Max Wahlgren fick vila fyra matcher på grund av en handskada.

Henrik Olsén har varit rena poängmaskinen (8+7) och har med sin puckkontroll varit en av de drivande krafterna i laget.

Men det finns förstås ytterligare en statistisk verklighet som ligger bakom den långa segerraden – och det stavas ”försvarsspel”. Med bara 1,8 insläppta mål i genomsnitt per match och målskillnaden 45-20 har spelet i den egna zonen bevisligen också fungerat.

Backarna och målvakterna har starkt bidragit till poängutdelningen, men försvarsspel inkluderar också ett disciplinerat ”hemjobb” hos forwards.

Här ska man också ha i minnet att HHC också haft skador på backsidan och fortfarande tvingas ta ner Marcus Linderborg (till vänster på bilden) som back-vikarie, en uppgift som han klarat på ett imponerande sätt. Men det innebär i sin tur att det då blir tunt på centerpositionerna och att HHC i några matcher tvingats gå runt på bara tre centrar.

Efter en tid med många matcher mot lag från den övre delen av tabellen handlar det nu om möten med lag som just nu håller till runt det nedre strecket. Men både Strömsbro och Borlänge har i sina bästa stunder kapacitet att göra jämna matcher mot topplagen. Det går helt enkelt inte att gå ut till spel och lämna intensiteten kvar i omklädningsrummet.

För biljetter till matcherna samt publikrestriktioner klicka HÄR.

Skribent: Lars Gösta Larsson