Odhner tillförordnad klubbchef

Som nog de flesta har hört så kommer Peter Jonsson sluta som klubb/marknadschef i Mariestad BoIS Hockey. Från den 1/2 går tidigare klubbchef Jonny Odhner in som tillförordnad klubbchef och ger därmed klubben och dess styrelse mer tid i sitt rekryteringsarbete. Hemsidan har pratat lite med Jonny och även med ordförande Magnus Kling.

Jonny Odhner, välkommen tillbaks! Nu som tillförordnad klubbchef.

Ja, jag blev tillfrågad och fick läget beskrivet för mig. Jag har gjort upp med styrelsen om att jag går in från den 1/2. Sen kommer jag att hänga i så länge det behövs. Jag kommer vara angelägen om att klubben hittar en ersättare för Peter så fort som möjligt. Jag har lovat att ställa upp tills det är klart så dom inte står utan klubbchef. Det hade inte varit något vidare.

Det är 50% du kommer jobba om jag har förstått det rätt? Och i en ren klubbchefsroll.

Ja en ren klubbchefsroll på halvtid där tanken just nu är att  jag jobbar på kontoret måndagar och tisdagar och sen kommer jag jobba i samband med matcher.

Hur känns det att hoppa in så här igen?

Jag är inte så förvånad över att man frågar mig. Ska man gå in tillfälligt så måste det vara någon som har rutin och erfarenhet. Annars är det nästan ingen mening med det. Det känns bra, jag känner väldigt mycket för BoIS Hockey och kan jag då bidra med att hålla ställningarna nu så gör jag gärna det.

En bra lösning för föreningen, att hitta en ny klubbchef är inget styrelsen gör på en vecka.

Nej det gör man inte och det gör man inte på en månad heller. Man ska hitta rätt person, sen tar anställningsprocessen sin tid. Vederbörande har kanske 1-3 månaders uppsägning från det jobb den har nu. Så det kan dra ut på tiden. Det är omöjligt att veta hur lång tid det tar, det skulle kunna dra iväg till säsongen är slut.

Det är ingen uppoffring att hoppa in utan det ska bli roligt. Jag hade mentalt förberett mig för att vara pensionär nu men det tar vi lite senare.

Du är på a-lagsmatcherna näst intill varje match så du har inte släppt föreningen på nått sätt.

Nej det har jag inte. Jag ser alla matcher den saken är klar. En del live och en del via webben.

Än en gång välkommen tillbaks!

Tack!

Vad har då ordförande Magnus Kling att säga om den här lösningen? Hemsidan ringde upp honom för att få svar på den frågan.

”Vi känner att det är en kanonbra lösning. Jonnny är ett känt namn både inom och utanför föreningen. Han har sitt kontaktnät med sig. I och med att han hoppar in som tillförordnad klubbchef på halvtid under en period så får vi möjligheten att fokusera och jobba på att hitta en ny person som ska sitta i den rollen, vi kan lägga tid på rekryteringsarbetet. Vi måste ha en sittande klubbchef och vi vill inte jobba under allt för hård tidspress när vi ska rekrytera.

Jonny kommer att köra på så länge det behövs, åtminstone under säsongen som pågår. Han kommer vara med oss under kvartal 1 och kanske även under kvartal 2.

Jonny kan föreningen så uppstarten kommer vara ganska kort. Han kommer givetvis få överlappa lite nu med sittande klubbchef Peter Jonsson så att han lämnar över och att inget faller mellan stolarna. I övrigt så vet vi att Jonny kommer att komma igång riktigt snabbt. Det känns väldigt positivt.”

av Susanna Johansson Kommunikatör