Förlust borta mot Hudiksvall

Trots en 0-2-ledning orkade inte Strömsbro hela vägen och Hudiksvall vände på matchen ch vann med 5-2.

Strömsbro inledde piggt och hade en tvåmålsledningen efter bara cirka fyra minuters spel. Det var Stefan Söder som inledde målskyttet när han skickade 0-1 på en backhand efter fint förarbete av Jesper Hedenström. Niclas Svedberg ökade sedan på till 0-2 efter att Naskov släppt pucken bakåt till Simon Appelquist som sedan spelade fram Svedberg. Hudiksvall skulle dock jobba sig in mer och mer i matchen ju längre tiden gick. Man reducerade till 1-2 när William Ignberg Nilsson tog sin in i offensiv zon på egen hand med hög fart och avlossade ett skott so

m gick in bakom Alexander Sahlin. Två gånger om fick man chansen i numerärt överläge i slutet av perioden med 1-2 stod sig i paus.

Hemmalaget Hudiksvall fortsatte att pressa på i den andra perioden. Man fick även chansen i numerärt överläge när Strömsbro drog på sig en tripping, men man fick ändå inte in pucken bakom Alexander Sahlin trots att man avlossade hela 21 skott.

Men i den tredje perioden tog Hudiksvall över helt och hållet. Man vände underläget man hade och gjorde totalt fyra mål i den sista perioden. Strömsbro orkade inte hålla emot hela vägen och hemmalaget vann till slut matchen med 5-2.

Ny match väntar redan imorgon när vi gästar Östersunds IK med nedsläpp 16.00.

Hudiksvall HC – Strömsbro IF 5-2 (1-2, 0-0, 4-0)
Skott: 46-19 (14-7, 21-6, 11-6)
Utv: 2-8 (2-4, 0-2, 0-2)

0-1 (03:20) Stefan Söder (Axel Boberg, Jesper Hedenström)
0-2 (04:22) Niclas Svedberg (Simon Appelquist, Alexander Naskov)
1-2 (13:51) William Ignberg Nilsson (Hannes Lindström, Gustav Nielsen)
2-2 (45:18) William Eckmyhl (Johan Lindholm, Adam Byström Johansson)
3-2 (47:15) Jesper Wiberg (Henrik Olsén, Henri Auvinen)
4-2 (50:54) William Ignberg Nilsson (Henrik Olsén)