Tionde raka segern för Hudik Hockey

Foto: Flywood Studio

Hudik Hockeys segertåg i ATG AllEttan Norra fortsätter. På lördagseftermiddagen tog man tionde raka segern när gästande Strömsbro slogs tillbaka med 5–2 (1–2, 0–0, 4–0).

Men precis som i onsdagsmatchen borta mot Surahammar satt segern långt inne och återigen var det en stark sista period som avgjorde för Hudik Hockeys del.

– När det är så tätt på given mellan matcherna är det en konst att förbereda sig, så det är något som vi jobbar med. Men jag är fruktansvärt besviken på hur vi inledde den här matchen, sa tränaren Dennis Hall, som såg sig tvingad att ta time out redan efter 4.22.

Anledningen till det var att Strömsbros Niclas Svedberg precis gjort mål, ett mål som betydde 2–0 för gästerna, för minuten innan hade Stefan Söder gjort matchens första mål.

Time outen gav inte önskad effekt direkt, för slarvet fortsatte ett tag till i hemmalaget som strax därefter drog på sig en onödig utvisning. Man klarade av det numerära underläget på ett bra sätt och började så sakta äta sig in i matchen, dock utan att skapa några chanser.

Men det kom en reducering ur nästan ingenting. #77 William Ignberg Nilsson tog fart i egen zon och precis när han tog sig över offensiv blå drog han iväg ett handledsskott som passerade Alexander Sahlin i Strömsbros mål. Men det var också den enda puck som han släppte förbi sig under de två första perioderna.

Hemmalaget hade mycket puck, och man sköt också en hel del (35 skott) under de två första perioderna, men Sahlin höll tätt och HHC var i underläge när det var dags för den tredje perioden.

– Vi sa inför den perioden att vi måste hitta vägen på insidan och ta oss in på mål, och till slut orkade inte Strömsbro hålla emot, sa Hall.

Då hade hemmalaget också vaskat om lite i sina formationer och det gav – precis som mot Surahammar – resultat. Och precis som mot Surahammar var det #43 William Eckmyhl som stod för kvitteringen och #29 Jesper Wiberg gjorde ledningsmålet. Dessa båda mål kom efter 5.18 och 7.15.

Således fanns en hel del tid för Strömsbro att försöka komma tillbaka, men varken kunnandet eller orken fanns hos gästrikarna denna afton. Istället kunde William Ignberg Nilsson göra sitt andra mål för kvällen fram till 4–2 och #24 Axel Levander var mannen som fick avsluta målskyttet denna afton i Holmen Center.

– Generellt sett gör vi ingen jätteprestation, men vi kör på, och som sagt, våra motståndare har svårt att orka stå emot, sa Hall.

HHC fick tillbaka trion #39 Oliver Håkansson, #93 Henri Auvinen och #9 Marcus Sirén till den här matchen, men saknade istället #85 Lukas Enqvist. Det gjorde ändå att man gjorde om lite i sina formationer innan start, bland annat så särade man på trion Wiberg, #12 Christoffer Jansson och #23 Adam Byström Johansson.

– Normalt sett brukar lag göra förändringar när det inte gått bra. Vi har dock spelat en bra hockey en längre tid, men är i en sådan position att vi har utrymme att prova andra lösningar, vilket gjorde att vi delade på förstakedjan. De har inte haft samma utdelning som förra säsongen, och där finns en förbättringspotential, sa Hall.

Det är som sagt tätt på given med matcher och redan i morgon (läs söndag) är det dags för en ny hemmamatch då Borlänge kommer på besök, ett Borlänge som åkte på en rejäl smäll borta mot Östersund (4–9) på lördagen.

– Det har ljusnat på spelsidan och vi kör med samma trupp mot Borlänge, sa Hall.

Om truppen bara förbereder sig på rätt under söndag förmiddag, ja, då är det mycket som talar för att den elfte raka segern kommer.

Skribent: Christer Stridh