11:e raka segern för Hudik

Hudik Hockey fortsätter sitt segertåg i norra Allettan och spelade utan större problem hem en ny trepoängare i söndagens hemmamatch mot Borlänge. 4-1 (1-0, 1-0, 2-1) i Holmen Center innebar serieledarnas 11:e raka seger i en matchsvit som saknar motstycke i klubbens historia – i alla fall på den här nivån.

Bilden: William Ignberg Nilssons snygga 2-0 fick matchen definitivt i händerna på HHC.

Rent spelmässigt ingen av lagets bästa matcher den här säsongen, men med en rejäl portion hårt jobb och lika mycket vilja så räckte ändå arbetsinsatsen till för att hålla Borlänge borta från poängchans den här gången.

Gästerna stod upp riktigt bra till en början, men när HHC fick – och utnyttjade – en gratischans med ett powerplay, sedan Borlänge i en sekvens hade för många spelare på banan, så tippade initiativet över till hemmalaget när #29 Jesper Wiberg med sitt vassa dragskott stänkte in pucken precis under ribban och gav HHC 1-0 efter 14.07.

Borlänge fortsatte att streta emot riktigt bra och satte också #39 Oliver Håkansson på rejäla prov innan HHC definitivt placerade sig i förarsätet med en häftig kontring i den andra perioden där #19 Oskar Klaar drev upp pucken och #77 William Ignberg Nilsson som vanligt störtade på mål. När passningen kom precis på bladet hade Ignberg inga problem att sätta dit 2-0.

Det var målet som definitivt fick matchen i händerna på hemmalaget och som sedan egentligen aldrig var hotat och enkelt hanterade tredje perioden på ett effektivt sätt. När 3-0 kom genom #28 Max Wahlgren i inledningen av den tredje perioden var saken klar.

Nu jobbade visserligen Borlänge in ett reduceringsmål när det återstod 3 minuter av matchen och såg sin lilla chans att spela utan målvakt med en man mer på banan, men resultatet av det blev bara att HHC kunde trycka dit ytterligare ett mål. Det var #22 Johan Lindholm som jobbade fast pucken i anfallszonen och hittade #17 Marcus Linderborg med passningen. Linderborg hade tom bur och placerade enkelt in 4-1 i slutminuten.

Annars var det här en match där HHC inte riktigt hittade passningsspelet och där första passningarna ut ur egen zon ibland blev lite övermodiga och hamnade i gapet på närmaste Borlänge-spelare. HHC hade inte heller lika mycket puckkontroll som vi är vana att se. Det var helt enkelt så att det den här gången räckte med att ha bättre spelare i laget.

– Jag tycker väl på något sätt att vi gör det som behövs i försvarsspelet för att vinna den här matchen. Det känns som att vi håller Borlänge på utsidan för det mesta och att Oliver Håkansson gör en fin match i målet och som ger oss chansen att vinna, tyckte HHC-tränaren Dennis Hall.

– Det är väl ingen jätteinsats från vår sida, men man måste också komma ihåg att vi har spelat tajta matcher den senaste tiden och det sätter sina spår. Man måste vara påslagen hela tiden och det blir väl lite fram och tillbaka nu. Men vi är effektivare än dom och framförallt kom vi ut bättre än i lördagsmatchen mot Strömsbro, tyckte Dennis Hall.

– Vi blir ju breda när vi kan vinna olika typer av matcher och någonstans gäller att lägga en plan även för sådana här matcher och jag tycker att vi gör det helt okej, menade HHC-tränaren.

I tabellen tog Östersund ett kliv upp till andraplats efter 5-2 hemma mot Strömsbro, men Surahammar, som har två matcher mindre spelade, är ändå teoretisk tvåa efter en stark bortaseger med 2-1 mot Boden.

Matchfakta:

1:a perioden: 1-0 i powerplay (14.07) Jesper Wiberg, ass. Max Wahlgren och Christoffer Jansson.
2:a perioden: 2-0 (27.50) William Ignberg Nilsson, ass. Oskar Klaar och Axel Levander.
3:e perioden: 3-0 (41.54) Max Wahlgren, ass. Filip Lander och Joel Wahlgren. 3-1 (56.53) Martin Janolhs, ass Patrik Elfsberg och André Dahlqvist, 4-1 (59.11) Marcus Linderborg, ass. Johan Lindholm och Filip Lander.

Skribent: Lars-Gösta Larsson