Jakob Forslund svarade för tre mål för Surahammar. FOTO: MARIA PAULSSON

Förstakedjans show för Surahammar – gjorde 14 poäng: ”Grym kemi”

Ny seger – och en uppvisning av förstakedjan.

Trion Jakob Forslund, Lukas Söderlund och Hampus Pettersson gjorde 14 poäng tillsammans när Surahammar hade show i LF Arena.

– Vi har hittat en grym kemi med varandra. Den här matchen släppte det verkligen för oss alla, säger Söderlund.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Coola matchklipp * Listor och ligor

Surahammar tog en ny, tung skalp i norra Allettan på lördagen: 7–4 mot Piteå.

Bakom segern låg förstakedjan, som tillsammans svarade för hela 14 poäng.

Kolla här bara:

* Lukas Söderlund: 3+2

* Jakob Forslund: 3+1

* Hampus Pettersson: 0+5

Trion har nu totalt gjort 89 poäng tillsammans och Söderlund, 21, är just nu hela ligans målkung med 21 fullträffar (Marcus Karlberg, Borlänge, är tvåa på 20).

Han var nöjd med matchen, såklart.

–  Jag tycker att vi har hela matchen ungefär förutom fem sista minuterna i sista, men annars tycker jag att vi har koll på hela matchen från start, säger han till hockeyettan.se.

* Din kedja hade en fin kväll.

– Vi har hittat en grym kemi med varandra. Den här matchen släppte det verkligen för oss alla.

Sen fyller han snabbt i:

– Men de är bara att släppa nu. Ny match i morgon, nya tag. Ny match, nytt lag.

* Uppdaterad version: Sura vann även söndagens bortamatch mot Boden. Det blev 2–1-seger sedan Hampus Pettersson avgjort i straffläggningen.

***

Mer från lördagens matcher i norra Allettan:

• Östersund, som verkligen kommit igång, krossade Borlänge med hela 9–4. En tremålsskytt även här i Erik Rainersson.
  •  Hudiksvall, som förra matchen svarade för en mirakelvänding mot Surahammar i slutskedet, låg under (1–2) inför sista perioden mot Strömsbro. Då gjorde heta Hudik fyra raka mål och har nu tio raka segrar i.
  • Kalix, som föll tungt i derbyt mot Boden i veckan, studsade snabbt tillbaka och avfärdade enkelt Kiruna AIF (6–1).