Ronnie Glysing skriver här själv om varför han lämnar uppdraget som ordförande i Hockeyettan.

Ronnie Glysing lämnar uppdraget som ordförande i Hockeyettan – skriver själv om beslutet

I dag den 19 januari 2022 har jag meddelat styrelsen att jag beslutat mig för att lämna uppdragen som ordförande i både den ideella föreningen Hockeyettan och Hockeyettan AB med omedelbar verkan.

Anledningen är att jag anser det bäst för Hockeyettan och dess medlemmar, då de negativa skriverierna och personangreppen mot mig inte bara skadar mig utan även Hockeyettan och våra samarbetspartners samt svensk hockey. 

Det vill jag inte fortsatt medverka till.

Jag valdes till Hockeyettans första ordförande 2012, då Hockeyettan bildades och har sedan dess blivit omvald nio år i följd, vilket jag är tacksam för. Då vi bildades var det 56 föreningar och i dag är vi 40 föreningar. Alla föreningar har på många sätt bidragit till svensk ishockeys utveckling.

Självklart är jag både glad och stolt över det vi åstadkommit:

  • 2012 lyckades vi samla och få 56 föreningar under samma tak.
  • 2015 träffade vi ett formaliserat samarbetsavtal med Svenska Ishockeyförbundet som innebar att vi fick finansiella muskler att bygga en organisation.
  • 2019 träffade vi ett fantastiskt bra licens- och sponsoravtal med ATG.
  • Vi har från grunden skapat och byggt en ligamodell liknande övriga organisationer.
  • Vi har haft ett mycket bra samarbete med Svenska Ishockeyförbundet.
  • Vi har tillsammans med SIF, SHL, HockeyAllsvenskan och SDHL arbetat för att utveckla svensk ishockey.
  • Vi har medverkat till Hockeyettans sportsliga utveckling och kommersialisering.
  • Vi är idag respekterade och är representerade i tävlingsutskottet, elitkommittén, vid ordförandemöten och förbundsmöten med mera.
  • Vi har bidragit till medlemsintäkter uppgående till cirka 170 miljoner kronor via paketering av livesändningar, plattformar, media-avtal, stöd med mera.
  • Vi i styrelsen har tillsammans med medlemmarna skapat ett fundament som har fantastiska utvecklingsmöjligheter.
Det är jag tacksam för att fått möjlighet att medverka till.

Totalt har jag spelat, arbetet och verkat inom hockeyn i cirka 40 år i olika ledande befattningar som bland annat ordförande, klubbdirektör och vd i Hammarby IF. Nu avgår jag som ordförande i Hockeyettan och framför mitt stora tack till alla medlemmar och styrelsen samt ett stort lycka till åt den som efterträder mig. 

Det är ett viktigt uppdrag som jag gärna hade avslutat på ett betydligt trevligare sätt.

Nu får jag tid att ägna åt familjen, barn och barnbarn samt alla vänner.

Med vänlig hälsning

Ronnie Glysing