Appelgren inför Vimmerby borta

Efter ett två veckor långt Covid-uppehåll är det nu äntligen dags för match för Bois igen. I eftermiddag reser våra blå krigare ner till Vimmerby för att ta revansch för förlusten i senaste mötet. Bois tränare Andreas Appelgren tror på en jämn match.

Det blev 2-3-förlust senast mot Dalen efter att ni hamnat i tidigt 0-3-underläge och sedan förgäves jagat för att komma ifatt. Vad är dina minnesbilder från matchen?

Att det är en onödig förlust. Vi har över 80 avslut i matchen varav 46 på mål. Vi har 26-28 skott i slottet mot deras 11. Vi skulle haft tre poäng, men det går ut på att göra fler mål än motståndaren, men det känns som en onödig förlust.

Ni hade i inledningen av allettan svårt i början av matcherna, sedan gick de bättre igen men nu var det på nytt en tuff start med 0-3 efter 10 minuters spel. Är det en slump eller är det något med starten av matcherna?

Det är svårt att säga, vi har funderat lite på hur vi startar matcherna och varför vi startar sådär. Vi har kanske lite tankar, men det är svårt att säga exakt vad det är. Men vi försöker analysera utan att förstora upp det, för det håller inte att ge så bra lag ett handikapp.

Sedan dess har ni haft ett två veckor långt uppehåll, hur har ni nyttjat denna tid?

Vi har varit nedstängda och började träna i tisdags och har precis kommit igång igen. Så de var en lång ofrivillig ledighet, men vi har varit igång sedan i tisdags och det känns helt ok.

Det kanske gav er tid att läka ihop skador också?

Ja i och för sig, men vi hade ett bra flow med mycket poäng så vi hade gärna spelat vidare, vi hade bra form, så det var inte nyttigt på så sätt, men det är som det är.

Vad innebär sådan ledighet för form?

Vi hade samma förra året, så det är inget nytt, men det innebär att man kommer ifrån matchsituationer och kampmoment. Men det är lika för alla så det är inte så mycket att gnälla över. Det är bara att anpassa sig efter det och köra.

Har det varit grundträning för att komma in i grejorna?

Ja som alltid efter uppehåll, grunderna och mycket kampmoment för att få det så matchlikt som möjligt, även om det är svårt att få fram matchintensiteten på träningarna, det blir inte de våldsammaste tacklingarna och så där. Men vi vill studsa upp i matchmode.

Har det varit många sjuka?

Det har varit en hel del.

Jag läste i tidningen att alla är på plats….

Ja det är bra, de har frisknat till och så och är Adam tillbaka med. Så det är bara bra.

Det innebär att du har åtta backar och 15 forwards att tillgå, det innebär bra konkurrens om platserna och att du kanske har lite problem med laguttagningen?

Det är så att några varit sjuka och kommit tillbaka från skador, men visst är det en konkurrenssituation, men det ger sig, alla är inte i toppform.

Har Coviden slagit mycket på ork och så?

Så är det, Covid sätter sig i hals och lungor så det är klart det inte är optimalt. Sedan är killarna vältränade och vaccinerade så de har inte varit svårt sjuka. Men det sätter sig på andningen och det märks på träningarna att de inte varit på topp givetvis.

Ni är på väg ner till Vimmerby nu, hur är stämningen på bussen?

När man får ofrivilligt uppehåll så är det en av de positiva sakerna, man saknar varandra väldigt snabbt. När det rullar på så är man nära varandra väldigt många timmar om dagen och sliter på varandra, men när man är ifrån varandra några dagar så längtat man till varandra snabbt, och det är dessutom det roligaste som finns med matcher, så visst är det uppåt i bussen.

Nu väntar Vimmerby som slog er förra mötet….

Det var en match som var lik den mot Dalen med tidigt 0-2-underläge sedan tar vi över den mer och mer och skapar tillräckligt mycket chanser för att vinna den. Det är jämna matcher historiskt mot dem, de gillar precis som vi att spela i snabbt tempo och vi har bra koll på varandra. Så det lär bli en tight match. De har också haft ett uppehåll så de har samma dilemma som oss, så idag tror jag inte det blir så avgörande vad vi gör taktiskt, utan det är de som snabbast kan komma in i matchmode, närkampsspelet och tempo och att gå i tät trafik kommer bli avgörande.

Av Krister Holm