Inför Hanviken vs Väsby

Efter en givmild fredagskväll från Väsbys sida i fredags får vi hoppas på ett mer noggrant spel när Väsby under söndagsaftonen tar sig an Hanvikens SK.

 

Nog märktes det alltid på spelet i Björkängshallen att Väsby inte hade spelat en match sedan i början av januari. Framför allt fungerade inte riktigt finliret. Det som varit så bra tidigare i Allettan och det som gjorde att Väsby var formstarkast av alla lagen innan Covid-19 bröt ut som löpeld inom laget, det fanns liksom inte riktigt där mot Huddinge. Inte speciellt konstigt egentligen men då behöver man kanske anpassa sitt spel till något lite mer enklare. Hade Väsby spelat lite enklare och med större marginaler, framför allt i egen zon så hade resultatet i fredags nog blivit annorlunda. Det kan jag nästan lova men nu är det som det är och det är bara att lära sig av misstagen, skaka av sig förlusten och ta nya tag i Tyresö Ishall där ett gäng som precis som vi, hackade och hostade en del i deras match mot Karlskrona i fredags.

 

Där stod Hanviken emot bra i den första perioden men sedan drog blekingarna iväg under mittakten och efter sextio minuters spel blev slutresultatet 5-2. För att få reda på var Hanviken står inför söndagens möte så har jag vänt mig till en av de mer rutinerade spelarna i laget, nämligen backen Pelle Carlsson. Han har varit med sedan laget harvade i hockeytvåan så han om någon borde kunna tala om resan fram till att man blivit ett stabilt lag i Allettan.

 

Hej Pelle! Ni har gjort en klart godkänd Allettan så här långt där ni tagit en hel del skalper samt även spelat jämnt mot motståndarna i princip varje match. Vad skulle du ge er själva för betyg så här långt?

-Tjena Krister! Jag skulle ge oss ett klart godkänt betyg såhär långt in på Allettan, men vi är absolut inte nöjda och strävar efter att vinna ännu fler matcher framöver.

 

Det blev en tuff omstart för er i Blekinge när ni föll mot Karlskrona med 5-2. Vad har du att säga om matchen?

-Ja, precis det blev en tuff omstart. Det var väl inte så här vi tänkte att matchen skulle bli när vi åkte ner. Vi gjorde en bra match mot dom hemma där siffrorna inte riktigt speglade matchbilden. Men vi kommer inte alls upp i vår nivå idag, mycket slarv som straffar oss hårt när man möter ett bra lag.

 

Efter ett långt uppehåll och där många i laget varit borta i Covid-19. Kändes det i kropparna och hur var spelet om du jämför med innan upphållet?

-Klart kroppen känns lite extra tung med lite uppehåll och Corona på det. Men det har ju mer eller mindre varit lika för alla. Sen hittar vi inte alls det spel vi har haft tidigare matcher men det kan bero på flera faktorer. Vi får lämna den här matchen nere i Karlskrona och göra oss förberedda på ännu en tuff match på söndag där jag hoppas att vi kommer hitta tillbaka till det spel vi har haft tidigare under säsongen.

 

Du har varit med på Hanvikens resa från division 2 till att bli ett gäng att räkna med i Hockeyettan. Hur känns det att ha varit med på den resan och kunde du tro det när du skrev på för laget inför säsongen 2016/2017?

– Känns otroligt kul att ha varit med på den här resan. Året jag kom så var ambitionerna att gå upp i hockeyettan direkt vilket vi också lyckades med. Sen har ju såklart målet blivit att bli ett etablerat hockeyettanlag. Vi har haft några tunga säsonger men efter dom här två senaste säsongerna tycker jag att vi har bevisat att vi verkligen är att räkna med.

 

Du som varit med så länge i föreningen. Kan du ta fram några konkreta och avgörande händelser som gjort att ni tagit sådana kliv i hela tiden?

– Jag skulle säga att Mats Börjel har gjort ett jättebra jobb dom åren sen han kom in, han har byggt en bra stomme och sen varje år fått in nya spelare med bra personligheter som har kommit in i vår lagsammanhållning. Det tror jag har varit en stor del till våra framgångar.

 

Förra säsongen var föreningens första i Allettan och då gick ni inte vidare till playoff. Vad lärde ni er från den säsongen och varför ska det facit inte upprepas i år?

– Det vi lärde oss från förra säsongen var att nivån höjdes ett steg till och det var där jag tror att vi föll ifrån litegrann. Det är nått som vi har med oss till det här året framför allt. Sen i år har vi en bredare trupp med mer erfarenhet vilket jag tror kommer vara en nyckel till att vi tar oss till playoff.

 

Väsby Hockey väntar er för fjärde gången denna säsong när vi på söndag möts igen. Det har varit tre jämna drabbningar så här långt. Utifrån dessa, vad tror du det blir för typ av matchbild på söndag?

– Det kommer bli en rolig match. Jag tror att matchbilden kommer att vara densamma som tidigare möten. Jämn match med mycket fart och känslor.

 

Vad tror du väntar er då och är det något speciellt i vårt spel som du tror att ni framför allt behöver vara vaksamma på?

– Vi väntar oss ett bra powerplay så det gäller för oss att hålla oss borta från utvisningsbåset.

 

Ni har precis som vi haft en hel del Covid-19 fall i ert gäng. Hur många var borta som mest och är alla tillgängliga för spel nu?

– Jo exakt, vi har haft en del sjukdomar som alla andra men just nu ser det bra ut!

 

Slutligen Pelle, varför tar ni revansch på oss efter förlusten senast i Väsby och vilka detaljer fäller avgörandet tror du?

– Specialteams kommer vara nyckeln och minimerar vi våra utvisningar och har ett starkt försvarsspel samt tar vara på våra chanser i powerplay så vinner vi matchen!

 

// # 5 Pelle Carlsson – Hanvikens SK

 

Läget i Väsby inför matchen är dessvärre så att det slunkit in några sjukdomar i laget. Pontus Karlsson missade matchen i fredags på grund av sjukdom och dessvärre finns det två spelare till i form av Felix Dahlgren samt David Karlström som insjuknat efter matchen mot Huddinge. Förutom dessa får vi tyvärr även klara oss utan backen Viktor Åström som är skadad.

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: Arne Rundlöf