Sandberg stor matchvinnare

Det såg ut att vara sega ben hos Bois efter det långa speluppehållet, men trots det så kunde man ta revansch i den svåra bortamatchen mot Vimmerby med 1-2 (0-1,1-0,0-1) sedan Boismålvakten Tobias Sandberg storspelat.

Den första perioden var en rätt jämn historia. Det var dock Bois som var det något bättre laget i spel 5 mot 5, man skapade lite mer chanser och hade också ledningen med 0-1 efter perioden. Det var förstakedjan som fick till ett flygande anfall där Joonas Alanne spelar fram Oliver Kandergård som i sin tur hittar fram till en framstormande Philip Norberg som fri med Gustav Bågenvik inte gör något misstag utan drar den i sidled innan han sätter den på klubbsidan. Vimmerbys bästa läge var efter en retur från Sandberg, men med en blixtsnabb benparad så räddar han det till synes tillspillogivna målet. Lagen hade också sex minuters powerplay (Bois 4 minuter, Vimmerby 2 minuter), men båda lagen försvarade sig riktigt bra med en man mindre och det stannar vid 0-1 till Bois efter den första.

Den andra perioden tar Vimmerby över taktpinnen lite mer. De får längre anfall och Bois får inte riktigt till spelvändningarna som de vill ha, och när de väl var nere i Vimmerbyzonen så var anfallen inte lika långa som Vimmerbys. Men Bois skapade ändå ett par riktigt vassa chanser, bland annat hade Joonas Alanne öppet mål efter fint pass av Oliver Kandergård i powerplay, men Alanne blir lite upphakad och skjuter utanför. Vimmerby har å sin sida flera puckar som dansar framför Sandberg, men Boisbackarna var starka framför eget mål och kunde rensa bort dom. Vid ett tillfälle är dock Sandberg snubblande när att släppa in 1-1, men skottet går i stolpen. Bois reder ut två boxplay i perioden på ett ruggigt bra sätt, men strax efter det andra kommer kvitteringen. Bois får ner pucken i Vimmerbyzonen och slappnar av efter fint krig med en man mindre, men då kommer en lång pass upp på offensiv blå till en framstormande Hugo Olilla som fri med Sandberg sätter pucken i nättaket till 1-1. Efter det lyfter Bois upp spelet och har några långa och bra anfall, men Bågenvik gjorde ett par vassa räddningar också han för att hålla 1-1.

I den tredje perioden hade Bois det jobbigt. Vimmerby parkerar långa stunder i Boiszonen och skapar också några riktigt vassa målchanser. I powerplay kan en Vimmerbyspelare skjuta ett direktskott efter ett pass in från bakom förlängda mållinjen och trots minimalt med tid att reagera hinner Sandberg upp med klubben och räddar. Vid ett annat läge så kommer ett ”inlägg” från kanten med mycket trafik framför. Sandberg styr undan mot bortre stolpen, men där dyker en Vimmerbyspelare upp och direktskjuter från nära håll. Men Sandberg har redan blixtsnabbt flyttat över och räddar också det avslutet. Men mitt i all Vimmerbypress ställer Bois om. Jesper Lindén vinner puck och lägger den mot mål där Albin Kedbrant är framme och stör så pass att det blir en retur som först en Vimmerbyback ser ut att kunna få undan men innan han hinner rensa så har Lindén hunnit fram och slår in pucken i det öppna målet. Efter det så fortsätter Vimmerby jaga, Bois får också en utvisning. Men ett heroiskt kämpande Bois i kombination med fortsatt storspel av Sandberg gör att man kan hålla undan och vinna med 1-2, trots att Vimmerby vann skotten i sista perioden med hela 24-5!

Idag var det inget snack om vem som var matchens lirare. Tobias Sandberg visade varför många anser att han är ettans bästa målvakt med ett storspel som imponerade. I övrigt så kan alla bättre, det såg segt ut idag. Förhoppningsvis så kan en match i benen ge en positiv effekt till nästa match. På onsdag väntar serietvåan Karlskrona på bortaplan.