Bortaseger i Huddinge, 2-5!

Dalen kom till spel efter ett långt uppehåll, senaste matchen var 9 januari då Mariestad besegrades, även den matchen på bortaplan. Nyförvärvet Erik Thorwalls gjorde debut idag och gick in i förstafemman på frånvarande Jesper Thörnbergs plats.
Som ett nyförvärv får vi även räkna Kristian Røykås Marthinsen var tillbaka idag efter en lång tids frånvaro.

Matchen började med två fina chanser för Dalen att göra mål, en duktig Huddingemålvakt satte stopp för det, Huddinge kunde sedan ta ledningen 5:58 genom Joakim Hälleström. Kvitteringen kommer 9:10 genom Oliver Wahlqvist och första perioden slutar 1-1, skott 13-10. Dalens powerplay funkade inte alls idag, 10 min PP utan mål är inte godkänt, Huddinges powerplay funkade dock bättre, man behövde inte alls lång tid när man fick chansen och 2-1 var ett faktum. Huddinge går till andra pausvilan med en ledning 2-1, skott 13-10. I tredje perioden början var det inte mycket som talade för Dalen, men då presenterade sig Oscar Josefsson med säsongens första mål, på kort tid därefter trillade målen in för Dalens del genom Kalle Hult 2-3, 9:16. Anton Johansson 2-4, 11:06 och så avslutar Kalle Hult med 2-5 i öppen kasse 18:55. Rånet i Huddinge är ett faktum. Matchfakta finns här.