Väsbyseger i Tyresö

Väsby är uppe på vinnarspåret igen när man för tredje gången denna säsong slog tillbaka Hanviken. Men det blev ännu en jämn match som levde ända fram till att Väsby spikade slutresultatet till 4-1 genom mål i öppen kasse. Väsby gjorde inte en av sina bättre matcher men bra målvaktsspel, vasst PP samt en bättre noggrannhet i egen zon blev till slut segeringredienserna.

Det blev inte direkt någon blixtrande första akt i Tyresö Ishall där mycket handlade om ställningskrig och där chanserna mest dök upp sporadiskt.

Väsby hade två riktigt bra under första halvan där såväl Tim Welin som Lucas Thorstensson följde med upp i anfall och fick fina skottlägen men där båda gick bet i att överlista hemmamålvakten.

Hemmalaget hade en fin chans redan i matchens fjärde minut efter Väsbyslarv men sedan dröjde det ända till den tolfte minuten innan man på allvar hotade igen. Då slog man till desto hårdare och ställde till med faslig oreda då Hanviken skrapade fram hela tre chanser i samma anfall. Väsby blev då ståendes på hälarna, drog på sig en utvisning i samma veva och målvakt August Hedlund tvingades kliva upp stort för att rädda Väsby från baklängesmål.

Det numerära överläget från hemmalagets sida som även blev till i spel fem mot tre i sexton sekunder, klarade dock Väsby av fint.

När Väsby sedan bjöds på sitt första numerära överläge i matchen så tog det inte lång tid förrän målnollan var bruten. Adam Falk hittade då nämligen fint fram till Calle Åsell som parkerad strax framför målvakten stötte till och satte 1-0 vid sidan om målvakten.

Väsby gör en bättre inledning på andra perioden, får till några längre anfall samt även två jättelägen som tyvärr inte utnyttjas. Först var det Lucas Thorstensson som efter starkt förarbete av Lucas Feuk lyckas träffa plockhandsken på målvakten trots att stora delar av nätet syntes bakom honom.

Därefter var det Calle Åsell som jobbade till sig ett friläge men dessvärre för Väsbys del gick pucken centimetrar fel, parallellt med mållinjen innan den touchade stolpen och precis utanför.

Precis som i den första perioden kom hemmalaget tillbaka efter den sedvanliga pausen mitt i perioden. De fick därefter till lite tyngre spel, en del längre anfall och hade det inte varit för August Hedlunds fina målvaktsspel så hade det varit kvitterat i matchen.

Istället kunde Väsby med tolv sekunder kvar av perioden utöka ledningen till 2-0 efter att Carl Wassenius i numerärt överläge trätt in pucken. Han vek efter en passning från Rommel inåt i banan mot kassen, väntade ut målvakten innan han kippade in pucken strax ovanför hans utsträckta benskydd.

Med en tvåmålsledning i ryggen blev det ett än mer defensivt Väsby ute på isen. Laget försökte först och främst hitta rätt positioner och inte försätta sig själva i svåra lägen vilket man inledningsvis fixade rätt bra.

Hanviken var dock rätt duktiga på att vinna offensiva tekningar och efter en just vunnen sådan och därefter lite tryck i Väsbyzonen hamnade Väsby aningen på efterkälken varför man drog på sig sin fjärde utvisning för matchen.

Denna gång fick hemmalaget till slut utdelningen och föga oväntat var det hårdskjutande backen Edvin Hammarlund som till slut spräckte målnollan bakom August Hedlund.

Men det var det enda målet han släppte förbi sig under aftonen. Hanviken försökte sätta in en sista högre växel men Väsby svarade upp bra på trycket och kom högre upp i banan vilket förhindrade att hemmalaget kunde komma i samlade anfall.

Snarare var det så att det var Väsby som fick de vassare lägena när man hittade vägar till kontringar och där såväl Adam Falk samt Victor Andersson fick varsina fria lägen från kanten dock utan att hitta fram till nätet.

Men den höga pressen mot Hanvikens backar gav till slut betalt. Med lite mindre än fyra minuter kvar av matchen stressade Väsby ånyo en hemmaback till misstag och sedan spelades Christian Holmblad fri. Ensam med målvakten gjorde ”Homer” inga misstag utan lurade målvakten med en visp innan han vek av åt vänster och sedan med en backhand trädde in 3-1.

Ett riktigt matchavgörande mål för därefter orkade inte hemmalaget komma tillbaka i matchen igen. Med utplockad målvakt kunde istället Väsby spika slutresultatet till 4-1 där Holmblad hade kunnat bli tvåmålsskytt men där han i fritt läge istället gav pucken till Henrik Rommel som därmed fick sätta sitt åttonde mål för Allettan.

Sammanfattningsvis så går inte insatsen hem som en av säsongens bästa för Väsbys del utan man genomförde helt enkelt jobbet som krävdes. Avgörande faktorer var så klart August Hedlunds fina målvaktsspel, ett sylvasst PP samt ett noggrant försvarsarbete där man såg till att inte sätta sig själva i onödiga svårigheter.

Tre grisar går utan tvekan till målvakt August Hedlund vars målvaktsspel var den stora skillnaden lagen emellan idag. Han agerade säkert och med pondus matchen igenom och enda målet han släppte in kan han absolut inte lastas för.

Två grisar ges till Ricard Blidstrand som kändes som en gigant i egen zon och som gick i bräschen för lagets defensiv tack vare ett solitt spel rakt igenom.

Sista grisen ges till kämpen Calle Åsell som stod för det viktiga ledningsmålet i afton men som med lite flyt faktiskt hade kunnat bli tremålsskytt om han haft marginalerna på sin sida. Förutom det stod Calle för ett hårt uppoffrande arbete, lite utav det som krävdes för att vinna en tuff och tät match nere i Tyresö.

Särskilda omnämnanden skänks slutligen till Wassenius, Rommel, Welin och Sörgardt som alla stack ut i positiv bemärkelse.