En månad sedan sist – äntligen hemmamatch ikväll

Det är över en månad sedan Enköping spelade hemmamatch senast men ikväll är det äntligen dags igen. Kvällens hemmamatch mot Köping inleder en tuff matchperiod med hela fem matcher på de kommande tio dagarna.

TV: Enköping-Köping kl 19:00 >>

Senaste bortamatchen var för tre veckor sedan och senast det var match på hemmais var innan jul. Enköping har fått klämma in ytterligare en “försäsong” i sin planering och inför kvällens E18-derby mot Köping i ATG Hockeyettan Norra Vår finns det ju fog ställa frågan hur det ser ut med matchtempot för grönsvart.

Motståndarna Köping var igång med dubbla matcher i helgen och tog dessutom fyra av sex möjliga poäng mot Wings och Vallentuna.

Enköping kan dock räkna med hela truppen som spelbar inför helgen. Alla är friska och skadefria, vilket inte varit fallet sedan i stort sett seriepremiären.

— Det känns jätteskönt att vara tillbaka och kunna ha alla tillgängliga, säger ESK-tränaren Anton Virtanen i en intervju med Enköpings-Posten.

Den 15 december möttes lagen senast och ESK vann då med uddamålet, 4-3. Sedan dess har Köping dock hittat storformen och tagit 10 av 12 möjliga poäng på sina fyra senaste matcher.

En titt i tabellen visar också att Köping nu gått om ESK, om än med två matcher för spelade. Men för båda lagen är kvällens poäng ytterst viktiga då faktum är att 40% av lagen i serien kommer att få spela negativt kval.

Kvällens match inleder dessutom en hektisk matchperiod för Enköping. Hela fem matcher på de kommande tio dagarna är planerade och man behöver inte titta särskilt länge i tabellen nedan för att förstå att det handlar om viktiga poäng.

 


MATCHEN: ESK-Köping HC
Arena: Bahcohallen Enköping
Tid: Onsdag 26/10 kl 19:00
TV: Sänds via Hockeyettan Play >>
Biljetter: Köps i entrén eller via förköp >>
ATG:s odds: 1: 1,85 , X: 4,40 , 2: 3,05

STATISTIKEN: ESK vs KHC 2 – 3
Tabellen: 6:a (5 matcher) vs 4:a (7 matcher)
Powerplay: 2:a (31%) vs 4:a (21%)
Boxplay: 5:a (88%) vs 4:a (87%)
Poäng senaste fem matcherna: 8 – 10
Poängkung (hela säsongen): Ludvig Wallin 17 p vs Mathias Kemppi 16 p
Målvakt (hela säsongen): Benjamin Johansson 91% vs Jonas Eneroth 91%

TRUPPERNA: ESK – KHC 2 – 1
Spelarnas erfarenhet (matcher)
SHL: 5 – 0
Allsvenskan: 443 – 28
Egen förening: 1648 – 1790

Totalt: ESK – KHC 4 – 4


TABELLEN INNAN MATCH: