Förlust hemma mot Forshaga

Det blev en förlust hemma mot Forshaga ikväll med 2-4. Målskyttar för oss var Emil Lindgren och Christoffer Persson.

Två pigga lag kom ut på isen på Testebo den här onsdagen. Hemmalaget inledde med några farliga målchanser direkt men det sista i avsluten fattades då. Men när man fick chansen i numerärt överläge så behövde man bara nio sekunder på sig för att skicka in ledningsmålet. Det var Christoffer Persson som slog in pucken mitt framför målvakten Eric Forsberg. Men 29 sekunder innan periodens slut skulle bortalaget kvittera till 1-1 och vi gick till paus med likaläge.

Period nummer två var bara knappt minuten gammal när Jesper Nordin gav Forshaga ledningen med 1-2 när han trädde in pucken köksvägen. Men Strömsbro replikerade snabbt och Emil Lindgren skickade in kvitteringen på en retur till 2-2 bara 26 sekunder senare. Bortalaget skulle dock återta ledningen 15.14 in i perioden. Efter att man fått spela i numerärt överläge fortsatte man trycket i offensiv zon och till slut kom ledningsmålet till 2-3.

Bortalaget kunde också öka på sin ledning i den tredje och sista perioden till 2-4. Strömsbro försökte komma ikapp och man tog även ut målvakten i slutminuterna men det ville sig inte den här gången och Forshaga lämnade Gävle med tre poäng.

Strömsbro IF – Forshaga IF 2-4 (1-1, 1-2, 0-1)
Skott: 27-20 (7-6, 10-10, 10-4)
Utv: 8-6 (2-4, 4-0, 2-2)

1-0 (16:47) Christoffer Persson (Stefan Söder, Viktor Ehn) PP1
1-1 (19:31) Herman Johansson (Emil Smedberg, William Eriksson)
1-2 (20:54) Jesper Nordin (Oscar Olsson, Emil Smedberg)
2-2 (21:22) Emil Lindgren
2-3 (35:14) André Fredriksson (Viktor Owesten, Oscar Olsson)
2-4 (54:55) William Johannesson (Linus Tjulander, Oskar Skärberg)