Hugo Rostedt stor matchhjälte inom loppet av en minut

Toppmöte mellan HC Dalen och Nybro Vikings IF ägde under onsdagskvällen rum på Smedjehov i Norrahammar. En match där Oscar Josefson inför matchen beskrev disciplinen som en viktig nyckel. Foto: Marcus Vilson

 

Hemmalaget fick tidigt i matchen spel i numerärt överläge men som skrönan säger det är sällan bra att få powerplay för tidigt i matchen vilket verkar stämma då Nybro klarade ut det relativt enkelt. Större delen av perioden var Dalen det klart mer spelförande laget men gästerna stod för ett bra defensivt spel och höll undan Dalen. Perioden slutade 0-0. 

 

Dalen öppnande även den andra perioden bra och skapade tryck ner mot gästernas försvarszon. Det var dock gästerna som efter 14 minuter in i perioden som tog ledningen på en puck som tog på en Nybrospelares skridsko. Hemmalaget ville ha detta till en spark. Men domarna stod fast vid sitt beslut. Sett till matchbilden inte helt rättvist men samtidigt ett psykologiskt viktigt mål för gästande Nybro.

I den tredje perioden hade gästerna spelat upp sig och man hade en del lägen men Dalen försvarade sig bra. Dalen gjorde en bra andraperiod som varit lite av deras akilleshäl under säsongen och det gav laget positiv energi att ta med sig in i den tredje. Inte minst för Hugo Rostedt som inom loppet av en minut gjorde två mål och Dalen var i ledning. Kalle Hult stängde sen matchen mot sina forna lagkamrater när han satte 3-1 i öppen kasse.

MATCHFAKTA

HC Dalen 3-1 Nybro Vikings IF (0-0, 0–1, 3–0)

Period 1:

Period 2:

34:02 0-1 (EQ) Nybro Vikings IF Axel Lindström (Macklin)

Period 3:

44:16 1-1 (EQ) HC Dalen Hugo Rostedt (Wallqvist, Thorwalls)
45:06 1-1 (EQ) HC Dalen Hugo Rostedt (Wermelin)
45:06 1-1 (EQ) ENG HC Dalen Kalle Hult (J.Thörnberg, Johansson)

Skott: 32–24

Räddningsprocent: HC Dalen: 95,83% , Nybro Vikings IF 90,62%

Utvisningsminuter: 6–8

PP: Mariestad BoIS: 0,00%, HC Dalen: 0.00%

Piotr Arvidsson
Media & kommunikation
HC Dalen