Lekfullt Väsby vann i Skövde

Väsby stod för härlig spelglädje när laget vann med hela 6-2 borta mot Skövde IK. Hemmalaget hotade en del i den första perioden men när Väsby därefter släppte loss offensiven kunde hemmalaget aldrig svara. Matchen avgjordes i den andra perioden där Väsby gjorde tre mål och sedan kunde laget defilera hem matchen i den sista perioden.

Det blev en väldigt öppen och händelserik första period i Billingehov mellan två lag som inte hade mött varandra på över fyrtioen år.

Två lag som verkligen öste på framåt och där man kanske inte alla gånger hade vaksamhet bakåt. Chanser duggade nämligen tätt ute på isen och det var Väsby som hade matchens tre första som alla dök upp i samband med att laget redan efter femtio sekunders spel fick spela i numerärt överläge.

Då spelade Väsby bra och där puckarna lades upp för tre bra skott men där målvakten Hugo Fagerblom i Skövdes mål stod upp bra och blev uppvärmd per omgående.

När Skövde blivit fulltaliga svarade de upp med en farlig styrning. Minuten senare blev det ännu vassare då de till och med tog ledningen i matchen. I en spelvändning hamnade sista Väsbyspelaren på efterkälken och via en inspelning och vass styrning senare så var August Hedlund överspelad.

Annars var det just de båda målvakterna som fick stå i fokus i den första perioden eftersom båda två höll siffrorna nere och där framför allt hemmamålvakten fick stå för de främsta ingripandena.

Men han kunde inte förhindra en kvittering i matchen. För kvitteringspucken stod Lucas Feuk som stod upp starkt i en kampsituation och några meter framför målet snabbt vände om och klippte till med en isare vilket gjorde att pucken hittade in mellan benen på målvakten.

Han kunde heller inte förhindra Väsbys ledningsmål som spelades in i numerärt överläge. Ett ytterst vackert mål där Lucas Thorstensson stod för en fin genomskärande passning och där Henrik Rommel inte visade någon som helst pardon i sitt direktskott. Pucken gick stenhårt upp i målvaktens vänstra kryss som knappt hann reagera över den perfekta placeringen på avslutet.

I den andra perioden fick Väsby försvara tre numerära underlägen. Ett spelmoment som varit något av lagets akilleshäl hitintills under säsongen men som klarades av alldeles galant ikväll. Laget vann till och med dessa underlägen med 1-0 eftersom Henrik Rommel med sitt andra mål efter passning från Calle Åsell från nära håll med en backhand vräkte in pucken i nättaket.

Det målet gav 2-5 på tavlan så det hann med andra ord ramla in tre puckar innan Rommel sköt in Väsbys femte i matchen.

Christian Holmblad var det som sköt in Väsbys tredje mål i matchen och det blev egentligen starten på den fina offensiven som därefter skulle ta vid från Väsbys sida. Han fick ett i princip tomt mål efter att Adam Falk på ett snitsigt sätt hade virkat fram pucken till honom.

Lagkapten Calle Åsell styrde in 1-4 mot mitten av perioden efter att Tim Welin hittade fram med skottpassningen och i det läget talade ingenting för hemmalaget.

Men de fick en liten väg in i matchen när forwarden David Lundmark prickade krysset från nära håll och satte 2-4.

Minuten senare fick de sitt tredje numerära överläge i perioden och med ett nyss inskjutet mål så var det något olustiga känslor man som åskådare till matchen hade inför överläget.

Men det var alltså då som duo Åsell och Rommel stormade fram. Det tog inte mer än tretton sekunder i hemmalagets överläge innan Väsby kanske gjorde ridån på matchen när Rommel alltså satte 2-5.

Den sista perioden blev sedan näst intill en Väsbydefilering. Skövde fick med sig en utvisning redan efter sexton spelade sekunder men när laget återigen gick lottlösa ur det läget och där Väsby några minuter senare satte 2-6 så var det absoluta spiken i kistan för hemmalaget.

Återigen var det Henrik Rommel som stod i fokus för målet även fast det var Victor Andersson som sköt in Väsbys sjätte för kvällen. Men det var fina förarbetet från Rommel som stal all uppmärksamhet i sin fina offensiva aktion när han gick runt Skövdes mål. Hemmalagets spelare blev då väldigt pucktittande och glömde bort att markera Victor som efter diagonalpassningen från Rommel i princip bara behövde sätta klubban till.

Målet blev otroligt nog matchens sista. Otroligt i den bemärkelsen att chanser därefter knappast saknades i perioden när matchen stundtals gick över i ett böljande ”hawaiispel”. Väsby hade de klart flesta och bästa chanserna även i den sista perioden men målvakterna hade bestämt sig för att stänga igen butiken.

Sammanfattningsvis så var det stundtals en fröjd att se Väsby spela hockey ikväll. Det var påslaget, finurligt och riktigt underhållande och laget spelade verkligen ut stora delar av sitt offensiva register ikväll och vann till slut helt odiskutabelt. Att det sedan fanns en del skönhetsmissar i det defensiva vilket tvingade August Hedlund till ett par-tre riktigt vassa räddningar, förtar ändå inte Väsbyinsatsen.

Tre grisar ger jag till kvällens stora kämpe Calle Åsell som förutom ett obändigt slit, framför allt i alla numerära underlägen, även var på ett offensivt hungrigt humör. Kapten Calle kändes riktigt lätt i benen och pigg i knoppen och stod för en skön 1 +2 meny.

Två grisar ges till den ständigt glödheta Henrik Rommel som är så oerhört svårstoppad för närvarande. Två nya mål skottades in från Henriks klubba ikväll och sedan gick ju inte framspelningen till Victors mål heller av för hackor.

Sista grisen ges till backen Tim Welin som var på ett riktigt härligt spelhumör och som låg bakom två av Väsbys mål via målgivande passningar.

Men det var många som var vassa ikväll där samtliga formationer gjorde sitt till för den sköna segern. Sist men inte minst ska målvakt August Hedlund ha sin del av ovationerna i en svår match där han motade en hel del farligheter från hemmalagets sida.

På söndag väntar returmötet men då blir skådeplatsen Renew Arena.