Viktig seger för Enköping i E18-derbyt

Gustav Lindberg gjorde på nytt en bra match och skapade ständigt oro i Köpingförsvaret. Foto: Håkan Hagman

Enköping tog en tung och mycket viktig seger i återstarten efter ett tre veckor långt matchuppehåll. ”E18-derbyt” mot Köping slutade 3-1 efter en spännande avslutning där segermålet kom i tom bur i slutsekunderna.

Se highlights från matchen här >>

Två individuella prestationer gav ESK en 2-0-ledning till första periodpausen. Det första målet kom efter en ”grovjobbarinsats” av unge Edvin Wiklund, som med en stor portion vilja satte sin egen retur upp i nättaket. Pucken skulle bara in!

Om första var ett grovjobb så var det andra desto mera finlir efter en fin prestation av Maximiliam Popovic, som på egen hand snurrade upp hela Köpingförsvaret inklusive målvakt Jonas Eneroth och lade pucken i mål.

Mittenperioden bjöd båda lagen på flera målchanser men pucken hittade inte in. Återigen bjöd kedjan med Gustav Lindberg, Ludde Wallin och Jesper Cederberg på långa och bra prestationer i anfallszonen och man skapade flera bra målchanser.

Tredje perioden var bara 30 sekunder gammal när Köping reducerade till 2-1. Alexander Björklund fick ohotad ta sig in från sarghörnet ända in i målgården och trycka in pucken.

Om matchen varit underhållande i de två första perioderna så var den tredje perioden desto sämre. Båda lagen trasslade till sitt spel och icingpuckarna var många.

Inte förrän i slutminuterna blev det match av det hela igen. Köping får sina lägen men den storspelande hemmamålvakten Pontus Hagman reder ut även den sista pressen och blir matchvinnare.

Med 36 sekunder kvar kan förre Köpingspelaren Johan Eek sätta 3-1 i tom bur och därmed avgöra matchen.

Segern var viktig för Enköping. Man avancerar upp till fjärde plats i den haltande tabellen, där ESK själva spelat något färre matcher än alla andra topplag förutom hittills obesegrade Lindlöven.

Till helgen väntas en roadtrip där man ställs mot Örnsköldsvik på lördag och Sundsvall på söndag. Nästa hemmamatch är nästa onsdag då just Örnsköldsvik kommer till Bahcohallen.

Publik: 212 personer
Jesper Cederberg utsågs till matchens lirare i hemmalaget och fick pris från Blomsterlandet. Foto: Håkan Hagman.