Omstart efter Corona-pausen

Efter en veckas nedstängning på grund av en utbredd corona-smitta i laget är det nu dags för ”omstart” för Hudik Hockey som serieledare i norra Allettan. Men det blir inte heller nu som planerat.

Egentligen skulle Hudik nu ha haft en ny ”dubbelhelg” på hemmaplan med matcher mot Boden och Piteå, men nu har också Piteå drabbats av smitta, och det innebär att det i helgen bara blir en match för HHC – på lördag kl. 16.00 mot Boden.

Därefter väntar två matcher under nästa vecka, båda på hemmaplan, mot Surahammar på tisdag (1 februari) och Piteå på fredag (4 februari). Men med tanke på den snabba smittspridningen ska man nog inte ta någonting för givet just nu. För spelare och ledare handlar det om att ta en dag och en match i taget och att vara beredda på att snabbt anpassa sig till förändringar i spelprogrammet, något som också påverkar träningarna.

– Men j

ag upplever att det finns en tydlig solidaritet mellan klubbarna när det handlar om att hitta lösningar, så att säsongen ändå kan genomföras, menar Hudik-tränaren Dennis Hall.

– Det kanske inte alltid kan bli helt sportsligt, men det finns en anpassningsförmåga hos alla. Jag är fascinerad över hur flexibla lagen och spelarna är. Vårt fokus ligger inte heller på det som är utan på det som ska komma.

Och vi har en trygghet och ett självförtroende i laget som innebär att vi klarar av att hantera förändringar. Det vi inte kan påverka ska vi inte lägga någon energi på.

– För oss blir det nu inte heller någon skillnad eftersom vi ändå har haft vårt fokus på matchen mot Boden, understryker HHC-tränaren.

De flesta av HHC:s spelare är tillbaka i träning. Om alla är redo för spel redan på lördag är en annan sak. Det är ju ändå 12 spelare som samtidigt varit Covid-sjuka och hur mycket det kommer att påverka den fysiska prestationen återstår att se.

– Med tanke på sjukdomsläget så kanske det är bra att vi bara har en match i helgen, menar Dennis Hall.

Då handlar det alltså till en början om ett nytt hett möte med Boden i Holmen Center. Och det är ju givet att norrbottningarna kommer laddade för att försöka bryta Hudiks segertåg. Matcherna mellan Hudik och Boden brukar ju också bygga mycket på att försöka vinna den fysiska kampen.

Efter lördagsmatchen mot Boden väntar alltså ytterligare två hemmamatcher kommande vecka, men tanke på den snabba smittspridningen är det just nu ingenting man kan säga med säkerhet när det gäller spelprogrammet.

Det vi däremot kan vara säkra på är att spelare och ledare i så fall kommer att anpassa sig även till det. Och så är det inte mer med den saken…

Skribent: Lars Gösta Larsson