Förlust borta mot Kiruna

Det blev en förlust i kvällens bortamatch mot Kiruna med 5-0.

Det skulle dröja sent in in den första perioden innan något mål kom. Det var hemmalaget, som genom Anton Fält, skickade in en retur från John Morelius till 1-0 efter 16:06. Man ökade även på till 2-0 efter att pucken till slut glidit in bakom Morelius med cirka minuten kvar.

Den andra perioden präglades av en del utvisningar och hemmalaget tog tillvara på en av chanserna när man ökade på till 3-0 efter att Joakim Nilsson gjort sitt andra mål för kvällen. Strömsbro hade också chanser till reducering, bland annat efter att Stefan Söder haft ett avslut utanför målburen och man fick till ett två mot noll-läge där Aleksanteri Heiskanen var med på noterna.

Strömsbro orkade aldrig komma ikapp och i den tredje och sista perioden kunde hemmalaget öka på till 4-0 och sedan fastställa slutresultatet till 5-0 när Helmer Oscarsson skickade in pucken på ett friläge.
Ny match spelar vi imorgon med start 16.00 mot Kalix HC.

Kiruna AIF – Strömsbro IF 5-0 (2-0, 1-0, 2-0)
Skott: 43-32 (12-9, 12-15, 19-8)
Utv: 41-16 (4-4, 8-4, 29-8)

1-0 (16:06) Anton Fält (Viktor Mikko, Joakim Nilsson)
2-0 (18:45) Joakim Nilsson (Viktor Mikko)
3-0 (30:38) Joakim Nilsson (Oscar Fredriksson, Philip Kemi) PP1
4-0 (47:44) Helmer Oskarsson (Oscar Fredriksson, Samuel Hou Gustafsson)
5-0 (59:31) Helmer Oskarsson (Oscar Fredriksson, Ricards Bernhards)