Deadline-nyheter

Väsby Hockey har kommit överens med AIK om ett lån på Filip Bratt, lånet gäller tills vidare och ambitionen från samtliga parter är att Filip är med oss resterande del av säsongen. Ansluter till truppen gör även centern Sebastian Höglund från Almtuna IS samt målvakten Linus Gidbark från Göta/Traneberg.

 

Från AIK kommer alltså Filip Bratt som är en yngre bror till NHL-spelaren Jesper Bratt. Filip som i år fyller tjugo år tog redan under fjolåret klivet från J20-laget till Hockeyallsvenskan och fick då spela hela tjugonio matcher på den nivån. Det gjorde han så pass bra att han fick ett seniorkontrakt inför denna säsong och har fram till nu varit med i trettiofem matcher i Hockeyallsvenskan. Dessutom har högerskytten Filip varit med i Juniorlandslaget under tre matcher så detta är en stor talang som det ska väldigt intressant att följa i Väsby Hockey.

 

Sebastian Höglund som kommer från Almtuna IS men som har Gimo som moderklubb är en betydligt mer rutinerad spelare. Han har hela nio säsonger i Hockeyallsvenskan samt fem i Hockeyettan. Sebastian som i år fyller trettio år är en klok, spelskicklig och ansvarstagande center som i Hockeyallsvenskan är en lite mer defensiv spelare. Men det finns gott om offensiv slagstyrka i denna spelare vilket han mycket väl visat under sina säsonger i Hockeyettan där Sebastian snittat över en poäng per match.

 

Sportchef Tom Tärnström om tankarna kring deadline och nytillskotten:

Filip Bratt

”-Filip är en väldigt talangfull spelare som kommer bidra med hög fart, intensitet och skicklighet. Senaste tiden i AIK har han gått som forward och det är tanken att han ska göra här med.”

Sebastian Höglund

”-Sebbe är för tillfället skadad men vi väljer att plocka in honom här på slutet ändå och hoppas att han kan komma i spel tids nog. Han är en rutinerad center med väldigt fin speluppfattning och bra bedömningar på isen. Kommer han i gång blir det en väldigt viktig spelare för oss när det drar ihop sig.”

Linus Gidbark

”-Vi väljer att dubbel registrera målvakten Linus Gidbark från Göta/Traneberg i Division 2. Linus är en spännande målvakt som var med oss lite förra året i Hockeyallsvenskan också. Vi tackar Göta/Traneberg för möjligheten att använda Linus vid behov.”

 

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån