HC Dalen förlänger med Hampus Hedman

Idag har målvakten Hampus Hedman förlängt sitt kontrakt med HC Dalen. Det känns både kul och inspirerande att Dalen väljer att satsa på mig”, säger Hampus Hedman.

 

Hampus Hedman anslöt från HV71 J20 till HC Dalen inför nuvarande säsong där han nu är inne på sin första seniorsäsong som målvakt. Och han har gjort det så pass bra att HC Dalen idag valt att förlänga kontraktet med ytterligare ett år.

– Hampus är en väldigt bra målvakt och det har han visat de matcher han har vaktat kassen denna säsong som dessutom är hans första seniorsäsong. Han är väldigt mogen i sättet och axlar roll

en bra nu när Oscar Malm är skadad, så vi är väldigt trygga med Hampus och det är en kille som vi verkligen vill satsa på och jobba vidare med, säger Pelle Gustafsson.

Hampus Hedman och Oscar Malm har under säsongen bildat målvaktspar och just kollegan Malm vill Hampus Hedman lyfta fram som en stor del av hans egen framgång denna säsong.

– Jag ska vara ärlig med att jag aldrig någonsin har haft en målvaktskollega som jag klickat så bra med som Oscar Malm. Vi kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt och hjälper varandra både på träningar och matcher samtidigt som vi hela tiden tävlar mot varandra. Likamycket som vi hjälper varandra på isen, lika kul har vi tillsammans utanför så Oscar är en stor del i att det gått bra denna säsongen. Sen känns det kul och inspirerande att få stanna i Dalen som jag trivs väldigt bra i.

– Det är goa gubbar i laget och Pelle, Danne och Martin är väldigt bra tränare. Det var såklart först och främst väldigt tråkigt för Oscar att han blev skadad men nu får jag en chans att spela många matcher, bära ett stort ansvar och det känns spännande och jag tror att det kommer få mig att växa ytterligare som målvakt, säger Hampus Hedman.

Piotr Arvidsson
HC Dalen