Pressmeddelande: Svea hovrätt avslår Boden Hockeys överklagande av skiljedomen

Svea hovrätt beslutade i dag att avslå Boden Hockeys talan om ogiltighet av den skiljedom som meddelades den 5 november 2020 och att Boden Hockey ska ersätta Hockeyettans rättegångskostnader i hovrätten med 1 378 650 kronor jämte ränta till dess betalning sker. 

När det gäller rättegångskostnaderna konstaterar hovrätten att de ”i hög utsträckning berott på Boden Hockeys processföring” och att det står ”klart att Boden Hockeys processföring har orsakat Hockeyettan AB högre rättegångskostnader än vad m

ålet annars hade motiverat.” 

Svea hovrätts dom innebär att skiljedomen står fast.  

Av skiljedomen framgår att Samarbets- och upplåtelseavtalet mellan Hockeyettan och Boden Hockey är gällande och bindande samt att Boden Hockey uppsåtligen begår avtalsbrott genom att från och med den 6 november 2019 inte sända sina matcher på det som parterna avtalat. 

Domen från Svea hovrätt bekräftar vad Hockeyettan hela tiden gjort gällande. Att Hockeyettans medlemsföreningar, för allas bästa, behöver följa gällande avtal, regelverk och demokratiskt fattade beslut. Det gynnar hela ligan, Hockeyettans samarbetspartners och, inte minst, alla supportrar som betalar för och vill kunna följa alla matcher på Hockeyettan Play. 

Att en förening som Boden Hockey bryter mot Samarbets- och upplåtelseavtalet förorsakar Hockeyettan och dess övriga medlemsföreningar betydande skada. 

Hockeyettan