Skövdes kapten Kristoffer Söder gav bort sina blommor – priset som matchens lirare – till sin gamla polare Håkan Jartelius, stor supporter i Karlskrona HK. FOTO: LEIF HELLERIN

Skövde-kaptenens fina gest – gav bort sitt pris till KHK-supportern Håkan, 44: ”Blev totalt överraskad”

Kristoffer Söder fick pris som matchens lirare i Skövde.

Han tyckte inte han förtjänade det – och gav blommorna till en eldsjäl i Karlskrona HK.

– Jag blev väldigt överraskad. Och oerhört glad, säger supportern Håkan Jartelius.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Coola matchklipp * Listor och ligor

 

Skövde åkte på en riktig smäll i NKT Arena i lördags (7–0 till KHK).

Lagkapten Kristoffer Söder , 30, prisades som SIK:s bäste spelare – men var inte speciellt sugen på att ta emot blommorna.

Söder, som gjorde åtta säsonger i KHK (2010-2018) och var med på resan från Hockeyettan till SHL, åkte istället fram och överlämnade blommorna till en gammal bekant på isen.

– Jag hade varit ute på isen med laget och tackat publiken för stödet när han kom och gav mig sitt pris för matchens lirare. Han tyckte att jag var värd blommorna mer än vad han var och jag blev totalt överraskad och mållös, berättar Håkan Jartelius för SLA.

Håkan Jartelius, 44, som också skriver själv om händelsen på sin blogg, är rullstolsbunden och CP-skadad sedan födseln.

Han är också en stor, stor supporter till Karlskrona HK och en välkänd profil i NKT Arena.

– Jag har följt KHK sedan klubben bildades 2001, där satt jag även med i ungdomsstyrelsen och innan dess var jag engagerad i Karlskrona IK som är ursprunget till KHK, och där var jag i princip med sedan födseln då min pappa var spelare i A-laget och senare tränare för olika ungdomslag, skriver han i ett mejl till hockeyettan.se

Han är alltid på plats när det är match i NKT Arena och uppskattad bland spelare och fans. 

– Jag är på plats alla hemmamatcher och man kan väl säga att jag är lagets maskot. Jag får vara med i omklädningsrummet före, under och efter match för att försöka ge spelarna energi. Jag är även med på ganska många träningar. 

* Bortamatcherna då?

– Jag åker med på närliggande bortamatcher, men ibland åker jag även med på lite längre resor. Den längsta jag har varit med på var en match mot MoDo när vi hade premiär i SHL.

* Vilka är dina favoriter i dagens trupp?

– Oj. Det är svårt att svara på då jag är så nära alla, men om jag måste välja någon så blir det Mikael Roslund, som även arbetar som personlig assistent åt mig, och målvakten Mika Järvinen.

* Du som är så nära laget – berätta nu, hur långt når KHK i vår?

– Jag anser att om vi har en skadefri trupp så kan vi mycket väl gå hela vägen upp till HockeyAllsvenskan. Men jag vet att det kan hända mycket längs vägen och det är flera andra lag som ser väldigt bra ut.

Hockeyettan bad också Håkan Jartelius att ta ut sitt Allstar-lag i KHK genom tiderna.

Ni ser laget, med motiveringarna, här nedan.

Text: PeO Larsson 

Håkan tar ut sitt KHK Allstars

Målvakt: 

Timo Leinonen. Utan honom som sista utpost så hade vi aldrig gått hela vägen till SHL

Backar: 

Alex Brooks. Trots att han endast spelade i KHK en halv säsong om jag minns rätt, så fick han rejäl ordning på försvarsspelet som även höll i sig efter han lämnat.

Jonathan Pudas. En spelare som fick sitt genombrott i KHK och senare gick hela vägen till Tre Kronor och året OS.

Forwards:

Joel Kellman. En egen produkt som var med och tog oss upp till SHL. En spelare som ger allt i varje situation och som senare spelade i NHL i San José Sharks och nu i Växjö Lakers.

Alexander Bergström. Även detta en spelare som fick sitt genombrott i Karlskrona – en så kallad late bloomer, haha. Han var en lojal spelare som jobbade hårt för laget och stod upp för sina lagkamrater.

Jimmie Svensson. Motivering överflödig. En riktig KHK-ikon som var älskad av publiken samt väldigt bra i boxplay. Väldigt synd att han inte fick följa upp i SHL då han var stor bidragande orsak till att vi tog oss upp.

Håkan Jartelius och Mika Järvinen på en härlig bild från en match tidigare den här säsongen. FOTO: LEIF HELLERIN

Håkan Jartelius följer sitt KHK i vått och torrt. FOTO: LEIF HELLERIN

Kalmar derbykungar i Småland: ”Det var inget snack” * Se målen här! * Bildextra från Liljas Arena