Tredje raka segern

Strömsbro tog tre poäng i en tajt bortamatch mot Forshaga som slutade 1-2 efter mål av Ernst Axel Boberg och Erik Broman.

Hemmalaget skulle ta ledningen knappa tre minuter in i matchen när man kom på ett två mot ett-läge och Viktor Owesten gick på eget avslut. Gästerna kunde dock replikera relativt snabbt efter att Martin Naenfeldt tagit in pucken i offensiv zon via ett friläge, men när Gustav Griborn i Forshagamålet räddade den pucken skickade Naenfeldt iväg ytterligare en puck mot mål som Ernst Axel Boberg styrde in till 1-1. Forshaga hade chansen i numerärt överläge och styrde spelet en aning men 1-1 stod sig i paus.

Strömsbro var nära ett ledningsmålet efter att Jesper Hedenström försökt trä in pucken längs med isen under en avvaktande utvisning men pucken gick utanför målburen. Efter ett böljande spel fram och tillbaka skulle man till slut hitta in bakom Gustav Griborn igen. Det var Ernst Axel Boberg som snappade upp pucken efter slarv från hemmalaget och han kunde bara servera Erik Broman som snyggt skickade in pucken till 1-2.

Det böljande spelet fortsatte i den tredje perioden. Strömsbro hade chansen att öka på sin ledning ett flertalet gånger, bland annat genom ett friläge och en stolpträff. Hemmalaget fick chansen till ett kvittering när man fick spel fem mot fyra och man tog även ut målvakten, men Strömsbro höll undan och tog tredje raka segern efter att den tredje akten förblev mållös.

Forshaga IF – Strömsbro IF 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)
Skott: 32-20 (12-7, 11-8, 9-5)
Utv: 24-4 (0-2, 2-0, 22-2)

1-0 (02:47) Viktor Owesten (Jesper Nordin)
1-1 (07:23) Ernst Axel Boberg (Martin Naenfeldt, Linus Lundberg)
1-2 (38:47) Erik Broman (Ernst Axel Boberg)