Fjärde raka segern

Efter en stark förstaperiod där Strömsbro gjorde fyra mål kunde man till slut vinna med 5-1 hemma mot Kalix HC och ta sin fjärde raka seger.

Det var ett piggt och spelsuget Strömsbro som kom ut på isen på fredagskvällen. Redan efter 3:36 gav Erik Broman hemmalaget ledningen med 1-0 när han slog in retur från Axel Boberg, och det målet kom i numerärt underläge. Men Kalix skulle kvittera till 1-1 genom Wille Åström några minuter senare. Därefter skulle det dock vara hemmalaget som styrde för hela slanten. Man tog ledningen med 2-1 efter att Stefan Söder gjort mål på en straff. Gabriel Deutsch var den som fixade straffen efter att han blivit nerdragen framför mål och Stefan Söder var kylig när målvakten gick ut och mötte upp under straffslaget, men Söder höll i pucken, rundade målvakten och la in pucken i öppet mål. Man ökade på till både 3-1 och 4-1 innan den första perioden var slut och Stefan Söder hann bli tvåmålsskytt när han styrde in Adam Deutsch’s skott.

Kalix jobbade sig in i matchen i inledningen av den andra perioden. Man hade ett bra tryck i offensiv zon och fick även chansen i numerärt överläge men hemmalaget spelade säkert och kunde städa av det relativt enkelt. Det var en del kontringar fram och tillbaka lagen emellan men perioden förblev mållös.

I den tredje perioden kunde hemmalaget öka på till 5-1 när Christoffer Persson gjorde sitt andra mål för kvällen. Man hade också bud på fler mål efter att Jesper Hedenström blivit nerdragen och man tilldelades en till straff, men då stod inbytte Marcus Johansson i vägen. 18 sekunder innan slutsignalen hade man också ett friläge som Johansson räddade. Matchen slutade därmed 5-1 till Strömsbro som tog sin fjärde raka seger!

Ny match väntar redan imorgon eftermiddag hemma på Testebo i ett returmöte mot Kalix HC. Nedsläpp 16.00!

Strömsbro IF – Kalix HC 5-1 (4-1, 0-0, 1-0)
Skott: 33-29 (14-7, 11-12, 8-10)
Utv: 10-10 (2-4, 4-2, 4-4)

1-0 (03:36) Erik Broman (Axel Boberg, Adam Deutsch) SH1
1-1 (11:11) Wille Åström (Ville Erixon, Robin Liljekvist)
2-1 (13:12) Stefan Söder PS
3-1 (16:07) Christoffer Persson (Niclas Svedberg, Philip Hägerström) PP1
4-1 (17:18) Stefan Söder (Adam Deutsch, Gabriel Deutsch)
5-1 (44:51) Christoffer Persson (Linus Lundberg, Viktor Ehn)