Väsby nollade Dalen

Väsby Hockey stod för en av säsongens bästa insatser när laget nollade topplaget HC Dalen på deras egen hemmais. Väsby stod för en solid insats rakt igenom hela matchen och stängde ner hemmalaget på ett väldigt kontrollerat sätt. Offensivt var laget heller inte oävna även fast det dröjde till den sista perioden innan rycket kom. Väsby vann till slut matchen med 4-0 efter att man slagit in matchens tre sista i den avslutande perioden.

Väsby inledde den tuffa och kanske för Allettan Södra, helt avgörande hockeyveckan på absolut bästa sätt. Laget gjorde helt passande en av sina bättre matcher för säsongen när laget spelade moget och disciplinerat matchen igenom och tog en mycket välförtjänt seger mot toppkonkurrenten HC Dalen.

Väsby gjorde en bra men framför allt kontrollerad första period i Smedjehov. Adam Falk inledde matchen med att få sig ett fint tillspelat läge redan efter femton sekunder men hans avslut hamnade precis utanför stolpen. Istället så fick Dalen några sekunder spela sitt första numerära överläge i matchen efter att just Adam gått lite för hårt åt i närkampen om den förlupna pucken.

Taskig inledning för ett under säsongen svagt spelandes Väsby i numerära underlägen men ikväll gjorde laget även detta spel utomordentligt bra. Laget städade av det första underläget och sedermera även ett andra i perioden väldigt bra.

I sitt eget enda numerära överläge för Väsbys var det däremot lite sämre belamrat och där var faktiskt hemmalaget inte längre än ett ribbskott från ett ledningsmål efter att Väsby varit lite för frikostigt i det egna spelet. Men det var ett undantag från kvällen för något som Väsby inte alls var ikväll så var det just frikostigt mot Dalenspelarna som egentligen inte fick speciellt mycket att fungera eftersom Väsby låg på dem som iglar i uppspelsfasen.

Offensivt fick Väsby inte ihop till fler än fyra skott i den första perioden mot Dalens målvakt men dessa fyra avslut var desto hetare där såväl Elias Lindström som Carl Wassenius var riktigt nära att hitta till nätmaskorna.

I andra perioden tryckte Väsby ner gaspedalen och började alltmer ta över händelserna på isen. Dalen fick periodens första målchans men därefter var det Väsby som styrde och ställde och där laget kom närmare och närmare ledningsmålet i matchen.

Men Väsby fick vänta till den sjuttonde minuten innan det så förlösande ledningsmålet satt. Väsby bröt pucken i mittzon genom matchens gigant Jacob Spångberg. Sedan hittade han i offensiv elegant fram till Henrik Rommel som stenhårt satte pucken mellan benen på målvakten och gav Väsby ett välförtjänt ledningsmål i matchen.

Sista perioden var säkert Väsbys ambition att först och främst stänga ner hemmalaget men istället var här som Väsby drog ifrån rejält i målprotokollet.

Det gjorde man tack vare härlig fart och finessrikt anfallsspel även fast utökningen i målprotokollet kanske inte riktigt personifierade finess. Pontus Karlssons skott som innebär 0-2 på resultattavlan var egentligen något som startade med en aningen tafflig mottagning av Pontus på passningen från Adam Falk. Men mottagningen gjorde så att skottet fördröjdes och när det väl kom så styrdes det via backen som försökte attackera och det ställde målvakten i hemmalaget som släppte in pucken vid sidan om sig.

Målet gjorde att hemmalagets jakt helt kom av sig och nu var det istället Väsby som tog över det mesta av händelserna. Laget attackerade mot hemmalaget som i periodens nionde minut drog på sig två utvisningar inom loppet av tjugoen sekunder. Väsby fick med andra ord ett gyllene läge att avgöra matchen tack vare spel i numerärt överläge fem mot tre och det var även något som laget tog tillvara på.

Jacob Spångberg spelade fram till sitt tredje raka mål i matchen när han arton sekunder in i överläget elegant hittade fram till Carl Wassenius som slog till direkt och satte matchavgörande 0-3.

HC Dalen var därefter ett slaget lag och var aldrig nära att hitta fram med en reducering i matchen. Istället kunde Väsby elegant spika slutresultatet till 0-4 när Lucas Feuk snyggt hittade fram med en passning till Elias Lindström som nära mål tryckte in pucken i det bortre krysset.

Väsby kunde därefter i princip defilera fram till slutsignalen och när dessutom närmaste konkurrenten i tabellen, Karlskrona HK förlorade så innebar kvällens seger att Väsby inför hemmamatchen mot just dem på fredag, hoppade förbi i tabellen och tog sig upp på en andraplats. Bättre reklam än så kunde Väsby knappast göra inför den rafflande toppmatchen på fredag som dessutom innebär gratis inträde för alla och därmed förhoppningsvis välfyllda läktare i Renew Arena.

Matchens gigant i Väsby var ikväll backgeneralen Jacob Spångberg. Spelade stabilt, säkert och med stor pondus och låg bakom Väsbys tre inledande mål via lika många målgivande passningar. Tre feta grisar tilldelas därmed Spångberg!

Två grisar ger jag till Henrik Rommel som ikväll var tillbaka i gammalt fullgott slag igen och där hans härliga fart och attackvilja gjorde Dalens backar riktigt villrådiga.

Sista grisen ges till kämpen Jonathan Rodensjö som lite får personifiera den stora vilja och kämpalusta som hela laget visade upp ikväll.

För den här insatsen från Väsbys sida är något som man bara måste få applådera. Den var säker, stabil, initiativrik och helt enkelt jäkligt bra och samtliga spelare från målvakt August Hedlund till sista utspelare gjorde segern möjlig.