Väsby nollade HC Dalen på Smedjehov

Ännu en toppmatch ägde under onsdagskvällen rum på Smedjehov när Väsby gästade HC Dalen. Första perioden skulle präglas av ett högt tempo där framförallt hemmalaget satte ordentligt tryck mot motståndarnas kasse. Man vann skottstatistiken med hela 11-4 men perioden slutade mållöst.

Väsby tog i den andra perioden över mer och mer och det var även gästerna som öppnade målskyttet i matchen då Henrik Rommel höll sig framme när uret stod på 36.11. Dalen hade dock även dom en hel del skott på mål men lyckades inte heller i denna perioden hitta nätmaskorna bakom en bra spelande August Hedlund i Väsby.

Dalen fick en tung start av den tredje perioden då Väsby genom Pontus Karlsson utökade ledningen till 2-0 efter dryga fyra minuter spelade. Inte blev det lättare för hemmalaget när gästerna fick chansen till spel fem mot tre då Kalle Hult visats ut för holding och Sebastian Ehrenflod som var tillbaka efter en fem matchers avstängning strax efter visats ut för boarding. Carl Wassenius tog tillvara på chansen och sköt 3-0 till Väsby. Dalen hämtade sig inte efter detta och slutresultatet skrevs senare till 4-0 till gästande Väsby då Elias Lindström punkterade matchen med dryga sex minuter kvar av matchen.