Bois föll i tät kamp

Det blev en jämn och tuff kamp mellan Huddinge och Mariestad i allettans 25:e omgång. Tyvärr så var det Huddinge som gick segrande ur denna strid till slut sedan alla mål fallit i den tredje perioden. Segersiffrorna skrevs till slut till 2-1 (0-0,0-0,2-1).

Bois inledde annars matchen med klart spelövertag och man skapar också några riktigt bra chanser. Joonas Alanne får ett friläge på högerkanten som dock Albin Andersson kan rädda. Detsamma gör han när Albin Kedbrant får ett pass från vänstersidan, Albin skjuter direkt, men Albin räddar både skottet och returen från Boisaren. Efter åtta minuter åker Bois på en tvåa, npågot som Bois fixar att spela av galant, men det ger Huddinge en biljett in i matchen. För efter det jämnar spelet ut sig och i periodens andra halva är det faktiskt Huddinge som har den vassaste chansen när en Huddingespelare sånär kan trä in pucken köksvägen.

Bois inleder också den andra perioden riktigt starkt, och man har flera kalaslägen att ta ledningen. Bland annat kommer man tre mot noll(!) men Adam Samuelsson avsluta själv över. Markus Persson serveras pucken helt ren mitt framför mål, men Albin Andersson gör en svettig plock. Bois har bra tryck de första 6-7 minuterna, men när Bois sedan får ett powerplay drar man ner på tempot och inte bara gör ett mediokert powerplay, man tappar också initiativet. Huddinge lyfter upp spelet speciellt efter att man fått chansen att spela powerplay efter 12 minuters spel. Bois reder dock ut det numerära underläget och får själva chansen att spela med en man mer i slutet av period två, men denna match lämnade powerplayspelet en hel del i övrigt att önska.

Den tredje perioden får Bois spela med en man mindre de första två minuterna sedan Joonas Alanne onödigt avslutat efter periodsignalen gått för den andra perioden. Också nu spelar Bois ett bra boxplay och har faktiskt den farligaste chansen, ett backhandavslut från Lukas Larsson. Men när Bois får spela sitt fjärde boxplay så kommer Huddinges första mål. Kim Lennhammer skjuter, Sandberg halvräddar så pucken landar bakom honom och där är Anton Kalte först på pucken och kan raka in 1-0. Det tar dock bara en dryg minut innan Bois replikerar. Ett snabbt anfall av Bois piggaste enhet för kvällen, den andra, ger en tre mot tvåa och Kedbrant störtar på kassen och drar med sig ena backen vilket ger Alanne läge att lägga pucken på en släpande Lindén, som missar skottet så det bara blir en fjösare, men det ställer Andersson i Huddingekassen och det är kvitterat. Efter det är det länge ställningskrig med få riktigt vassa målchanser. Efter en tekning så åker pucken ut ur Huddingezonen och snabbast är Anton Kalte, som får ett halvt friläge. Sandberg räddar men lämnar retur som en Boisback försöker rensa, men pucken tar på Kalte och studsar i en båge över Sandberg och in i mål. Då återstod endast knappt fyra minuters spel, och visst försökte Bois, man hade rätt bra tryck, men man hade svårt att komma till några riktigt heta lägen ens i slutet när man plockat Tobias Sandberg och satsat på sex utespelare. Tiden rinner ut och förlusten är ett faktum.

En sur förlust där Bois inledde perioderna bra men sedan tappade lite allt eftersom. Är det ett tecken på att den hårda träningen inför slutspelet kanske satt i? Det kan bara spelarna själva svara på, men faktum är att i och med segern så tappade man en riktigt bra chans att avancera i tabellen, då lagen närmast ovanför förlorade. Man får en ny chans att avancera på onsdag, då Väsby kommer på besök. Då hoppas vi på både piggare ben och tre poäng! Förhoppningsvis kan den viktiga trion Jesper Broeng, Oliver Kandergård och Erik Olsson vara med då. De hade kunnat spela redan idag, men vilades med småskador inför slutspelet.