KIF föll även i helgens andra match

KIF förlorade även den andra matchen på helgens bortatrip.

Köping vann med 5-3 (1-1, 0-1, 4-1) efter att han ha vänt på steken i den tredje perioden.

KIF ledde inför den tredje rundan. Rasmus Similä kvitterade sent i den första perioden till 1-1 och Jacob Hansson gav gästerna ledningen tidig i den andra.

Men två snabba hemmamål i tredje perioden gjorde att Köping åter igen ledde matchen. Med sju minuter kvar ökade man på till 4-2.

Anton Elenius väckte hoppet hos Kirunafansen med sin reducering till 4-3 kort därpå.

Men när Eric Eljas gjorde 5-3 med dryga minuten kvar av matchen släcktes det.

Kiruna tvingades inkassera ännu en förlust.

Nu återstår två hemmamatcher innan kvalet för överlevnad i Hockeyettan börjar.

Så här summerade KIF:s tränare Kim Sunna bortaförlusten i Köping.

– Den här matchen kändes likadan som den i går fast vi mötte ett sämre motstånd. Vi skapar mängder med chanser men är ineffektiva och samtidigt strular vi till det och ger Köping sina målchanser, säger Sunna.

Kiruna får ta ny tag i slutet av nästa vecka då matcher mot Köping och Vännäs väntar på hemmaplan.