Vikingsseger i målrik match – Semifinalplats säkrad!

Nybro Vikings besegrar Väsby IK under söndagseftermiddagen på bortais med 5-6. Det innebär att Vikings är klara för semifinalspel i Hockeyettans slutspel.

Under söndagseftermiddagen var det dags för en ny bortamatch i Allettan Södra för Nybro Vikings som åkte tidigt upp till Väsby för en viktig match i Allettans slutomgångar. Bortalaget får en smakstart på matchen när Hannes Johansson trycker in 0-1 redan efter en minuts spel, detta efter fint förarbete av Fredrik Strömgren och Jouka Juhola. Några minuter senare får bortalaget chansen i powerplay och kan då utöka sin ledning till 0-2 genom Fredrik Strömgren som slår in returen efter skott av Eero Savilahti. Det hinner inte gå en minut förrän Hannes Johansson håller sig framme på nytt och sätter 0-3 för Nybro. Bortalaget trummar på och efter en tekning i offensiv zon så gör backparet Niklas Dahlberg och Viktor Bolin en fin överlappning på blålinjen där den sistnämnde trampar in ett par meter och sätter även 0-4. Ett par minuter senare är det hemmalagets tur att spela powerplay och då kommer reduceringen till 1-4 bakom Pontus Eltonius i Nybrokassen. Det är dock Vikings som får det sista ordet i perioden, när det endast återstår sekunder av perioden så hakar Viktor Bolin med upp i ett anfall och Eero Savilahti hittar fram till den droppande backen som sätter 1-5 och sitt andra mål för dagen.

I mellanakten är det omvända roller i effektivitet. Om hemmalaget hade ett mindre bra försvarsspel i den första perioden så är det tyvärr bortalaget som bjuder på chanser till höger och vänster i den andra perioden. Hemmalaget gör tre mål under perioden och ställningen är 4-5 inför den tredje perioden.

I den tredje perioden startar hemmalaget med gasen i botten från start. De skapar några chanser men bortalagets försvarsspel ser tightare ut. När drygt halva perioden är spelad sätter Niklas Dahlberg 4-6 i powerplay för Nybros del vilket skulle visa sig bli väldigt viktigt. Det eftersom hemmalaget reducerar till 5-6 bara ett par minuter senare. Vikings håller dock emot resten av perioden och får med sig tre väldigt viktiga poäng hem till Nybro. Segern innebär också att Nybro Vikings är klara för semifinal i Hockeyettans slutspel.

Nybro Vikings spelar den sista omgången i Allettan Södra på onsdag den 16 mars på bortais mot Karlskrona HK, nedsläpp kl. 19.00.

Väsby IK – Nybro Vikings 5-6 (1–5, 3-0, 1-1)
Målen: 0-1 (01.01) Hannes Johansson (Fredrik Strömgren, Jouka Juhola), 0-2 (06.26) PP1 Fredrik Strömgren (Eero Savilahti), 0-3 (07.10) Hannes Johansson (Jouka Juhola, Adam Persson), 0-4 (12.58) Viktor Bolin (Niklas Dahlberg, Fredrik Strömgren), 1-4 (15.02) PP1 Henrik Rommel (Jacob Spångberg, Tim Welin), 1-5 (19.44) Viktor Bolin (Eero Savilahti), 2-5 (21.44) Tim Welin (Henrik Rommel), 3-5 (29.30) PP1 Calle Åsell (Lucas Feuk, Adam Falk), 4-5 (30.46) Adam Falk (Rasmus Sörgardt), 4-6 (49.34) PP1 Niklas Dahlberg (Adam Persson, Jouka Juhola), 5-6 (52.41) Ricard Blidstrand (Lucas Feuk, Elias Lindström)
Skott: 34-32 (14-14, 11-9, 9-9)
Domare: Ludwig Gran